جلد 10، شماره 29 - ( 7-1386 )                   جلد 10 شماره 29 صفحات 30-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi M, Karami M. Total quality management principles and concepts Implementation in medical records departments (Iran University of Medical Sciences teaching hospitals, 2004). jha 2007; 10 (29) :25-30
احمدی مریم، کرمی مهتاب. به‌کارگیری اصول و مفاهیم مدیریت کیفیت فراگیر در بخش مدارک پزشکی (بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران - سال 1384). فصلنامه مدیریت سلامت. 1386; 10 (29) :25-30

مقدمه: بکارگیری اصول و مفاهیم مدیریت کیفیت جامع در بخش مدارک پزشکی به عنوان بخشی از بیمارستان - که نحوه عملکرد آن در کارایی، ارزشیابی و اعتلای کمی و کیفی فعالیتهای بهداشتی و درمانی بیمارستان‌ها نقش بسزایی دارد - حائز اهمیت می‌باشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان بکارگیری اصول و مفاهیم مدیریت کیفیت جامع در بخش مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران و ارائه پیشنهاداتی در جهت بهبود عملکرد این بخش انجام شده است.

روش پژوهش: این پژوهش به روش توصیفی - مقطعی در سال 1384 انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را کلیه پرسنل بخش مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل دادند و داده‌ها با استفاده از پرسشنامه گردآوری و با کمک نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که در بخش مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران از بین اصول و مفاهیم نه‌گانه مدیریت کیفیت جامع فقط به‌کارگیری مفهوم پاداش و ترفیع در وضعیت نا‌مطلوب می‌باشد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که باید اقداماتی در راستای افزایش مشارکت فردی و گروهی، برگزاری دوره‌های آموزش مداوم، جمع‌آوری، بررسی و تجزیه و تحلیل نظرات مراجعین وطراحی مجدد فرایندهای مختلف بخش مدارک پزشکی صورت گیرد.

دریافت: 1387/2/23 | انتشار: 1386/7/23