جلد 22، شماره 4 - ( 10-1398 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 105-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri S, Sadoughi F, Tadayon M H, Dehnad A. Security and privacy mechanisms of Internet of things in healthcare and non-healthcare industry. jha 2019; 22 (4) :86-105
نصیری سمیه، صدوقی فرحناز، تدین محمد حسام، دهناد افسانه. مکانیسم‌های امنیت و حریم خصوصی اینترنت اشیا در صنعت مراقبت سلامت و غیر سلامت. فصلنامه مدیریت سلامت. 1398; 22 (4) :86-105

1- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران
2- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، sadoughi.f@iums.ac.ir
3- پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران
4- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران
مقدمه: اینترنت اشیا یکی از مباحث روز فناوری در عصر جدید اطلاعات و ارتباطات می­باشد که با فراگیر شدن کاربرد آن در صنایع مختلف به ویژه مراقبت سلامت مسئله امنیت و حریم خصوصی آن توجه زیادی را به سمت خود جلب نموده است و به موضوعی بحث برانگیز در این حوزه تبدیل شده است. هدف از مطالعه حاضر، شناسایی مکانیسم‌‌های امنیت اینترنت اشیا در صنعت مراقبت سلامت و غیر سلامت می‌باشد.
روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مروری نظام‌یافته است که با جستجو در پایگاه‌های داده وب آو ساینس، اسکوپوس، آی تریپل ای، پابمد و پروکوئست در بازه زمانی سال های 2005 تا 2019 انجام شد. پس از حذف موارد تکراری و ارزیابی یافته‌ها براساس معیار ورود و خروج، مطالعات مرتبط با هدف پژوهش انتخاب شد.
یافته‌ها: از مجموع 2340 مطالعه، 71 مطالعه مرتبط با مکانیسم‌های امنیت اینترنت اشیا در صنعت مراقبت سلامت (چهار مطالعه) و غیر سلامت (67 مطالعه) بررسی شد. مکانیسم‌های امنیت در 11 طبقه اصلی سازماندهی شد که مکانیسم‌های رمزنگاری، توزیع و مدیریت کلید، مدیریت هویت دیجیتال و  مدیریت نگهداشت چرخه حیات سیستم در هر دو صنعت سلامت و غیر سلامت توجه شده‌اند. یافته‌ها نشان داد که به شش نوع مکانیسم‌ امنیتی در صنعت سلامت پرداخته نشده است، این مکانیسم‌ها در ارتباط با صرفه جویی انرژی، طراحی فیزیکی امن، سیستم تشخیص نفوذ و پیشگیری، مدیریت اعتماد، مسیریابی امن و تشخیص و تحمل خطا بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نوظهور بودن این فناوری در صنعت مراقبت سلامت و حساس بودن امنیت آن نسبت به سایر صنایع، یافته‌های این مطالعه بینش وسیعی را برای پژوهشگران، مدیران و متخصصان امنیت اطلاعات درجهت مقابله با تهدیدات و حملات و توسعه یک معماری امن اینترنت اشیا  فراهم می‌کند.

متن کامل [PDF 1444 kb]   (2012 دریافت)
نوع مقاله: مروری | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات سلامت
دریافت: 1398/8/18 | پذیرش: 1398/9/23 | انتشار: 1398/9/27