مقدمه :در سال های اخیر در بسیاری از استان های کشور ، اقداماتی جهت مکانیزه کردن بیمارستان ها به عمل آمده است که این اقدامات پراکنده باعث شده است تا ضمن استفاده از نرم افزارهای مختلف ، در بیمارستان های مختلف ، اطلاعات متفاوتی وارد سیستم شود و نگهداری گردد که بعضاً ارزش چندانی ندارند. در این راستا ، کارایی نرم افزارهای مدارک پزشکی ، در جامعه پژوهش بیمارستان های آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران بررسی شد که در بخش مدارک پزشکی خود دارای سیستم مکانیزه بودند .
روش بررسی : این بررسی به روش مقطعی انجام شد و به دلیل محدود بودن جامعه پژوهشی از نمونه گیری استفاده نشد بر اساس یک چک لیست و با مراجعه مستقیم به بیمارستان های تحت مطالعه داده ها جمع آوری و با استفاده از روش های آمار توصیفی تحلیل گردید.
یافته ها : میزان بهره گیری از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی در اکثر بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران خیلی کم (40 ٪ ) ، و کم (40 ٪ ) در دانشگاه علوم پزشکی تهران اکثر بیمارستان ها خیلی کم (40 ٪ ) و کم (40 ٪ ) و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، در کلیه بیمارستانها خیلی کم (30 ٪ )و کم (70 ٪ )که در مجوع در اکثر بیمارستانهای تحت مطالعه (55 ٪ ) میزان بهره گیری کم است.
نتیجه گیری : میزان بهره گیری کم از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی نمایانگر این مطلب است که متأسفانه نرم افزارهای موجود قابلیت های لازم و کافی ندارند و نیازهای بخش مدارک پزشکی بیمارستانها را در حد مطلوب برآورده نمی کنند .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |