جلد 7، شماره 17 - ( 7-1383 )                   جلد 7 شماره 17 صفحات 26-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajavi A, Hoseyni A, Hajavi M. Usability condition of Medical Records Department's Software Packages at Medical university Hospitals in Tehran (1380). jha 2004; 7 (17) :20-26
حاجوی اباذر، حسینی آغا فاطمه، لنگری زاده مصطفی. وضعیت بهره گیری از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی بیمارستانهای آ»وزشی دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران (1380). فصلنامه مدیریت سلامت. 1383; 7 (17) :20-26

مقدمه :در سال های اخیر در بسیاری از استان های کشور ، اقداماتی جهت مکانیزه کردن بیمارستان ها به عمل آمده است که این اقدامات پراکنده باعث شده است تا ضمن استفاده از نرم افزارهای مختلف ، در بیمارستان های مختلف ، اطلاعات متفاوتی وارد سیستم شود و نگهداری گردد که بعضاً ارزش چندانی ندارند. در این راستا ، کارایی نرم افزارهای مدارک پزشکی ، در جامعه پژوهش بیمارستان های آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران بررسی شد که در بخش مدارک پزشکی خود دارای سیستم مکانیزه بودند .

روش بررسی : این بررسی به روش مقطعی انجام شد و به دلیل محدود بودن جامعه پژوهشی از نمونه گیری استفاده نشد بر اساس یک چک لیست و با مراجعه مستقیم به بیمارستان های تحت مطالعه داده ها جمع آوری و با استفاده از روش های آمار توصیفی تحلیل گردید.

یافته ها : میزان بهره گیری از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی در اکثر بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران خیلی کم (40 ٪ ) ، و کم (40 ٪ ) در دانشگاه علوم پزشکی تهران اکثر بیمارستان ها خیلی کم (40 ٪ ) و کم (40 ٪ ) و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، در کلیه بیمارستانها خیلی کم (30 ٪ )و کم (70 ٪ )که در مجوع در اکثر بیمارستانهای تحت مطالعه (55 ٪ ) میزان بهره گیری کم است.

نتیجه گیری : میزان بهره گیری کم از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی نمایانگر این مطلب است که متأسفانه نرم افزارهای موجود قابلیت های لازم و کافی ندارند و نیازهای بخش مدارک پزشکی بیمارستانها را در حد مطلوب برآورده نمی کنند .

واژه‌های کلیدی: نرم افزار، بخش مدارک پزشکی
دریافت: 1387/5/20 | انتشار: 1383/7/24