جلد 1، شماره 1 - ( 7-1376 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 98-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalesi N, Mohammadi Nejad G. Application of librarianship and medical information theses: an investigation of faculty of management and medical information. jha 1997; 1 (1) :92-98
خالصی نادر، محمدی نژاد قربانعلی. «بررسی هزینه های هتلینگ و تخت روز بیمارستان های عمومی کشور » براساس عملکرد سال 1374. فصلنامه مدیریت سلامت. 1376; 1 (1) :92-98

در این پژوهش هزینه هتلینگ و تخت روز بیمارستانهای کشور براساس عملکرد فعالیتهای آمار در سال 1374 با روش توصیفی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. برای انجام این پژوهش 80 بیمارستان در کلیه استانهای کشور برگزیده شده‌اند از میان این جامعه نمونه 70 بیمارستان در 19 استان کشور اطلاعات درخواست شده را تکمیل و ارسال نمودند. در این میان اطلاعات 60 بیمارستان از 19 استان قابل بررسی تشخص داده شد. بیمارستانهای جامعه مورد پژوهش اعم از آموزشی و غیرآموزشی از نظر نوع فعالیت عمومی بوده‌اند. لذا باتوجه به عدم محدودیت جامعه، بیمارستانهای موردنظر در استانها به طور تصادفی مورد پژوهش قرار گرفته‌اند. اطلاعات مورد نیاز تحقیق، با کمک پرسشنامه 4 برگی به کلیه بیمارستانهای کشور ارسال شده و با همکاری مسئولان قسمتهای مختلف بیمارستان تکمیل گردیده است. اطلاعات گردآوری شده پس از استخراج با استفاده از جداول و نمودارهای آماری مناسب مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته‌اند. پژوهش انجام شده نشان می‌دهد که در بیمارستان‌های تحت بررسی متوسط ضریب اشغال تخت 59% و متوسط هزینه‌های هتلینگ و تخت روز به ترتیب 41955 ریال و 85435 ریال بوده است.
دریافت: 1387/8/25 | انتشار: 1376/7/23