مقدمه: سیستم اطلاعات آماری، دادههای سازمانها را در محل عملیات و تولید، ثبت و دستهبندی و برای پردازش و تحلیل به سطوح بالاتر منتقل میکند. بدین منظور سیستم فرابر در دانشگاههای علوم پزشکی کشور استفاده میشود. این پژوهش با هدف ارزیابی قابلیت استفاده سیستم اطلاعات آماری (فرابر) در دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام شد.
روش کار: این پژوهش تحلیلی-کاربردی در سال 95-1394 انجام شد. 278 نفر از مدیران و کارشناسان ستادی 13 دانشگاه علوم پزشکی کشور بهعنوان کاربر سیستم، به روش تصادفی انتخاب شدند. بهمنظور بررسی قابلیت استفاده این سیستم از پرسشنامه استاندارد ایزومتریک 10/9241 پس از ارزیابی روایی و تائید پایایی پرسشنامه استفاده گردید. در نهایت، دادهها به روش آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای T مستقل و (ANOVA و با استفاده از نرمافزار SPSS 20 تحلیل شد.
یافتهها: میانگین معیارهای مناسب بودن نرمافزار (از پنج نمره) برای انجام وظایف کاربران 94/2 (بیشترین امتیاز)، خود- توصیف کننده بودن 74/2، قابلیت کنترل 74/2، میزان سازگاری با نیازها، انتظارات و وظایف کاربران 86/2، پذیرش اشتباه و بدون خطا (خطاپذیری) سیستم 50/2، مناسب بودن برای آموزش کاربران 75/2 و مناسب بودن برای خصوصیسازی 46/2(کمترین امتیاز) بهدست آمد. همچنین، بین قابلیت استفاده از نرمافزار و متغیرهای سابقه کار، سن، میزان استفاده از نرمافزار، سابقه کار با نرمافزارهای آماری دیگر، میزان اهمیت و نوع استفاده از نرمافزار رابطه معناداری مشاهده شد.
نتیجهگیری: نرمافزار فرابر در دانشگاههای علوم پزشکی کشور از نظر کاربردپذیری نسبتا موفق بوده است، اما محورهای مناسب بودن نرمافزار برای خصوصی سازی و خطاپذیری، نیازمند توجه بیشتر تیم توسعه نرمافزار است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |