جلد 4، شماره 9 - ( 4-1380 )                   جلد 4 شماره 9 صفحات 23-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kavari S. A Study of the Leadership Styles in Hospitals Affiliated with Shiraz University of Medical Sciences and Presenting a Suitable Model. . jha 2001; 4 (9) :19-23
کواری سید حبیب الله. بررسی سبک های رهبری در بیمارستان های مورد مطالعه شهر شیراز و ارائه الگوی مناسب. فصلنامه مدیریت سلامت. 1380; 4 (9) :19-23

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی است به منظور بررسی سبک های رهبری در بیمارستان های مورد مطالعه شهر شیراز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس می باشد.

در این پژوهش 13 بیمارستان مستقر در شهر شیراز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انتخاب گردید و در هر یک از بیمارستان ها واحدها و بخش هایی که زیر نظر مدیر بیمارستان مشغولذ به خدمت می باشند بررسی شد و نظرات مسؤولین آنها مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار گردآوریی اطلاعات در این تحقیق ، شامل 4 نوع پرسشنامه بود که بین واحدهای مورد پژوهش توزیع گردید .

داده های پژوهش با بهره گیری از آمار استنباطی شامل آزمون های اسکوئر، آزمون ضریب همبستگی پیرسون، آزمون من ویتنی و دانکن مورد تحلیل قرار گرفت و برای این کار از نرم افزار spss استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که :

1 ـ از دیدگاه مدیران و کارکنان بیمارستانهای مورد مطالعه، سبک رهبری عدم مداخله نسبت به سایر سبک های رهبری بیشترین درصد کاربرد را داشته است.

2 ـ بین نحوه عملکرد مدیران و رضایت کارکنان از این نحوه عملکرد، با سبک های اعمال رهبری در بیمارستان های مورد مطالعه ارتباط معنی دار آماری وجود دارد.

3 ـ براساس مقایسه و تحلیل به عمل آمده، در بیمارستانهایی که مدیر آنها از سبک رهبری عدم مداخله استفاده می کرد کارکنان بیشترین میزان رضایت از نحوه عملکرد مدیر خود ابراز کرده و عملکرد وی را نیز بسیار خوب ارزیابی نموده اند .

دریافت: 1387/8/20 | انتشار: 1380/4/24