جلد 5، شماره 13 - ( 4-1381 )                   جلد 5 شماره 13 صفحات 50-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimipour H. A Compariative Study About the Rate of Presenting Initial and In-Service Training Courses for Employees in General Teaching Hospitals Affiliated with IUMS, 1380 . jha 2002; 5 (13) :45-50
ابراهیمی پور حسین. بررسی تطبیقی برگزاری دوره های آموزشی بدو خدمت و شمن خدمت کارکنان در بیمارستانهای عمومی ـ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، 1380. فصلنامه مدیریت سلامت. 1381; 5 (13) :45-50

پژوهش حاضر که یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی است با هدف بررسی و مقایسه وضعیت برگزاری دوره های آموزشی بدو خدمت و ضمن خدمت کارکنان در بیمارستان های عمومی ـ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1380 انجام شده است.

جامعه مورد پژوهش را کارکنان بخش های مختلف ( دفتر پرستاری ، تدارکات ، امور مالی ، تغذیه ، آزمایشگاه ، مدارک پزشکی ، رادیدلوژی و خدمات ) بیمارستان های عمومی ـ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل می دادند. نمونه گیری با روش نمونه گیری طبقه ای و نمونه گیری ساده صورت گرفت. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای که به سبک لیکرت طراحی گردیده بود استفاده شد و سپس توسط نرم افزار spss میانگین داده ها محاسبه شده و آزمون آماری آنالیز واریانس انجام گردید.

نتاسج حاصله نشان داد که بیمارستان حضرت رسول با میانگین 9/0 و بیمارستان فیروز آبادی با میانگین 5/0 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان شرکت کارکنان در دوره های آموزشی بدو خدمت را داشته اند .

در بین واحدهای مختلف بیمارستان های مورد پژوهش ، واحد دفتر پرستاری با میانگین 2/2 و واحد تدارکات با میانگین 4/0 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان شرکت کارکنان در دوره های آموزشی بدو خدمت را داشته اند .

بیمارستان هفت تیر با میانگین 45/1 و بیمارستان فیروزآبادی با میانگین 96/0 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان شرکت کارکنان در دوره هی آموزشی ضمن خدمت را داشته اند .

در بین واحدهای مختلف بیمارستان های مورد پژوهش واحد دفتر پرستاری با میانگین 2/2 و واحد خدمات با میانگین 35/0 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان شرکت کارکنان در دوره های آموزشی بدو خدمت را داشته اند .

و نهایتاً مشخص گردید که واحدهای بیمارستانهای مورد پژوهش از نظر میزان برقراری دوره های آموزشی بدو خدمت و ضمن خدمت وضعیت مناسبی نداشته و در واحدهای پشتیبانی و اداری میزان برگزاری دوره های آموزشی کمتر بوده است.

دریافت: 1387/8/19 | انتشار: 1381/4/24