جلد 17، شماره 55 - ( 1-1393 )                   جلد 17 شماره 55 صفحات 88-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Morovati Sharifabadi A, Asadian Ardakani F. A Model for Health Tourism Development Using Fuzzy TOPSIS and Interpretive Structural Modeling in Yazd Province. jha 2014; 17 (55) :73-88
مروتی شریف آبادی علی، اسدیان اردکانی فائزه. ارائه‌ی مدل توسعه‌ی گردشگری سلامت با رویکرد تلفیقی تاپسیس فازی و مدل‌سازی ساختاری تفسیری در استان یزد. فصلنامه مدیریت سلامت. 1393; 17 (55) :73-88

1- دانشگاه یزد
2- دانشگاه علامه طباطبایی ، asadian921@atu.ac.ir
مقدمه: در میان حوزه‌های مختلف گردشگری، گردشگری سلامت به دلیل قابلیت و مزیت‌های رقابتی از توجه زیادی برخوردار شده است. هدف این پژوهش ارائه‌ی چارچوبی جامع جهت شناسایی و بررسی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم هر یک از عوامل مؤثر بر توسعه‌ی صنعت گردشگری سلامت استان یزد می‌باشد.
روش کار:
در این تحقیق پس از مرور پیشینه و شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه‌ی گردشگری سلامت، مهم‌ترین عوامل با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی تعیین گردید و در ادامه با استفاده از روش مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM)، سطح‌بندی شدند.
یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که عوامل به روز بودن اطلاعات کادر بیمارستان و مرتبط بودن تخصص پزشکان با وظایف آن‌ها، اساسی‌ترین عوامل در مدل توسعه‌ی گردشگری سلامت می‌باشند و باید در وهله‌ی اول بر آن‌ها تأکید شود.
نتیجه گیری: با استفاده از یافته‌های این پژوهش می‌توان به این نتیجه رسید که گردشگری سلامت و توسعه‌ی آن در استان یزد نیازمند عزم جدی برای جلب رضایت بیمارانی است که جهت معاینه یا درمان به استان یزد مراجعه می‌کنند. این مهم از طریق سرمایه‌گذاری در تجهیز و به روز کردن بیمارستان‌ها و توسعه‌ی مهارت کادر بیمارستان مقدور خواهد یود.
دریافت: 1392/8/27 | پذیرش: 1392/11/30 | انتشار: 1392/11/30