جلد 16، شماره 53 - ( 7-1392 )                   جلد 16 شماره 53 صفحات 35-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pournaghi R, Babalhavaeji F, Garagozlo A, Hariri N. A Proposed Plan for Mapping Library Collection through GIS: a Case Study of The Central Library of Tehran University. jha 2013; 16 (53) :22-35
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1280-fa.html
پورنقی رویا، باب الحوائجی فهیمه، قراگوزلو علیرضا، حریری نجلا. مدل پیشنهادی بازنمائی مکانی مجموعه منابع کتابخانه با استفاده از جی‌آی‌اس (مطالعه موردی: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران). فصلنامه مدیریت سلامت. 1392; 16 (53) :22-35

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1280-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه کتابداری و اطلاع رسانی ، royapoornaghe@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه کتابداری و اطلاع رسانی
3- آموزشکده مهندسی نقشه برداری کشور
چکیده:   (6749 مشاهده)
مقدمه: با توجه به مشکلات کاربران کتابخانه‌ها در جستجو و یافتن مکان منابع موجود در کتابخانه و عدم آشنائی آن‌ها با نظام‌های رده‏بندی، این تحقیق با هدف کلی ارایه مدل پیشنهادی بازنمایی مکانی مجموعه منابع کتابخانه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(جی‌آی‌اس) و هدف فرعی به‌کارگیری جی‌آی‌اس در بازنمایی مکانی مجموعه منابع کتابخانه در سطح قفسه، انجام شده است.
روش کار:
روش پژوهش حاضر تلفیقی از روش پیمایشی- توصیفی و روش طراحی سیستم است. در این پژوهش به منظور گردآوری داده‌های مورد نیاز از روش پیمایشی-توصیفی و برای پیاده‌سازی و ورود اطلاعات و داده‌ها به نرم‌افزار آرک‌جی‌آی‌اس و همچنین تحلیل داده‌ها و نمایش نتایج بر روی نقشه‌های طبقات کتابخانه از روش طراحی سیستم استفاده شد و طراحی پایگاه اطلاعات مکانی با استفاده از منابع و نقشه ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به عنوان نمونه موردی انجام شده است.
یافته‌ها:
یافته‌ها نشان داد در هنگام جستجوی منابع در پایگاه اطلاعات مکانی ایجاد شده، مکان منبع جستجو شده بر روی نقشه طبقات کتابخانه در سطح طبقه، بخش و قفسه قابل مشاهده است. در نهایت با استفاده از یافته‌های تحقیق مدل پیشنهادی بازنمایی مکانی مجموعه منابع کتابخانه با استفاده از جی‌آی‌اس، بر اساس واقعیت اجرایی مراحل مختلف پژوهش ترسیم گردید.
نتیجه گیری:
استفاده از این مدل به کاربران در تعیین مکان دقیق منابع کتابخانه کمک می‌کند و در نتیجه موجب صرفه‌جویی در وقت آن‏ها می‌شود. همچنین کاربران می‌توانند دسترس‌پذیری منابع (در شکل‌های مختلف آن‌ها، و در مکان‌های مختلف کتابخانه) را تنها با نشستن در پای رایانه دریابند.
متن کامل [PDF 934 kb]   (2917 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1391/12/21 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb