جلد 11، شماره 31 - ( 1-1387 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 38-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahman A, Setayeshi S, Shamsaei Zafargandi M. Health monitoring in artificial life on contagious diseases and pollutions. jha 2008; 11 (31) :27-38
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-382-fa.html
رحمان آرش، ستایشی سعید، شمسائی زفرقندی مجتبی. پایش سلامت در حیات مصنوعی در حوزه های بیماری های واگیر و آلودگی . فصلنامه مدیریت سلامت. 1387; 11 (31) :27-38

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-382-fa.html


چکیده:   (9352 مشاهده)

مقدَمه: پیچیدگی ذاتی جامعه ی بشری، همراه با کاهش امکان انجام آزمایش در بیشتر محدوده های علوم اجتماعی و بهداشتی منجرَ به آن شده است که محقَقان به استفاده از شبیه سازی کامپیوتری و به کارگیری مدل های مصنوعی در مطالعه ی جنبه های ضروری متفاوت موجود در این علوم روی بیاورند. طراحی مدل های مصنوعی مبتنی بر اطلاعات محیط های واقعی و تحلیل و شناسائی؛ و سپس بازخوانی نتایج حاصله و به کارگیری شان در محیط واقعی جهت تصحیح رفتارهای پیچیده انگیزه ی مناسب و بجایی بود که توانست چرخ پژوهش را به حرکت درآورد و آن را فعَال سازد. دراین پژوهش یافتن یک راه حل برای شناسایی، تحلیل و بهینه سازی فرایند در نظام های پیچیده بهداشتی درمانی هدف گذاری شده و در همین راستا مدل هایی برای پایش سلامت در حیات مصنوعی در حوزه ی بیماری های واگیر و آلودگی ارائه شده است.

روش بررسی: نوع روش تحقیق بنیادی، شبیه سازی و کاربردی (منبعث از هوش مصنوعی) است و روش گردآوری اطلاعات میدانی، کتابخانه ای و محاسباتی ست. جامعه ی مورد مطالعه ی مصنوعی (لابراتوار کامپیوتری)، شامل عامل های محاسباتی هوشمند و ابزار استفاده شده به منظور شبیه سازی (مدلسازی) و تحلیل، نرم افزار NetLogo است.

یافته ها: نتایج نشان می دهد که افزایش و انتشار آلودگی و فقدان مراقبت بهداشتی در محیط باعث کاهش رفاه عامل ها و تداوم آن، باعث افزایش تدریجی تعداد مرگ و میر عامل ها می شود، ضمن آنکه نبودِ سیاستگذاری صحیح در بخش درمان می تواند منجرَ به همه گیر شدن بیماری و اتلاف منابع شود. همچنین یافته ها نشان می دهد که مدلسازی مبتنی بر عامل در حیات مصنوعی روشی کارآمد و راه حلی راهگشا در نظام سلامت می باشد.

نتیجه گیری: نیاز به استفاده از مدل های حقیقی در حیات مصنوعی و گسترش و توسعه ی آنها در جهت تصمیم گیری، تحلیل و بهینه سازی بهتر مسائل و فرایندهای سلامت در حیات واقعی مشاهده می شود که در صورت وقوع می تواند حلَال برخی از مسائل و معضلات موجود در نظام سلامت کشور باشد و در جهت ارتقاء و توسعه ی آن به کار گرفته شود.

متن کامل [PDF 391 kb]   (2136 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1388/4/31 | انتشار: 1387/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb