جلد 22، شماره 4 - ( 10-1398 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 71-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emamgholipour S, Raadabadi M, Zarezadeh M. Factors affecting insurance deductions before and after the implementation of Health Reform Plan: A case study. jha 2019; 22 (4) :62-71
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-3134-fa.html
امام قلی پور سارا، رعدآبادی مهدی، زارع زاده محمد. عوامل مؤثر بر کسورات بیمه‌ای؛ قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت: مطالعه موردی. فصلنامه مدیریت سلامت. 1398; 22 (4) :62-71

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-3134-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
2- مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد ، mehdiraadabadi@gmail.com
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد
چکیده:   (3030 مشاهده)
مقدمه: کسورات اعمالی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر اغلب بیمارستان‌ها را با آشفتگی مالی و فشارهای ناشی از آن روبرو می‌سازد. لذا، با توجه به کمبود منابع بیمارستانی، کسورات بیمارستانی مشکلات محدودیت منابع را دوچندان می‌نماید و بررسی شاخص‌های بیمارستانی تأثیرگذار بر میزان کسورات می‌تواند کاهش هزینه ها را به دنبال داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر کسورات بیمه‌ای در بیمارستان‌های یزد قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت به انجام رسید.
روش‌ها: مطالعه حاضر به‌صورت تحلیلی-کاربردی در سال 1397 انجام شد. جامعه موردمطالعه شامل کلیه بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یزد (N=11) و ابزار گردآوری داده‌ها فرم طراحی‌شده توسط پژوهشگر بود. تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از آماره‌های توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
یافته‌ها: مقایسه کسورات بیمه‌ای قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت نشان می‌دهد که در کلیه بیمارستان‌ها کسورات افزایش‌یافته است. همچنین، رابطه معنی‌دار و مستقیمی بین تعداد پذیرش بستری (000/0P=)، ضریب اشغال تخت (034/0P=) و تعداد تخت فعال (001/0P=) با میزان کسورات بیمه‌ای مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: مبلغ قابل‌توجهی از درآمدهای بیمارستان‌های موردمطالعه به دلیل کسورات اعمال‌شده به هدر می‌رود که می‌توان با کارشناسی و تحلیل هر یک از علل و پیدا کردن راه‌حل‌های برطرف کردن آن، آموزش و آگاهی کارکنان و مسئولین بیمارستان‌ها در جهت کاهش این کسورات گام برداشت و راه‌کارهای اجرایی کاهش آن را یافته و به اجرا درآورد.

 
متن کامل [PDF 907 kb]   (1442 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد سلامت
دریافت: 1398/8/13 | پذیرش: 1398/10/10 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb