جلد 20، شماره 69 - ( 7-1396 )                   جلد 20 شماره 69 صفحات 56-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، amin.erfanmanesh@gmail.com
چکیده:   (4295 مشاهده)
مقدمه:همکاری­های علمی بخصوص در سطح بین­المللی می تواند  برای پژوهشگران و دانشگاه­ها مزایایی به همراه داشته باشد و باعث افزایش کیفیت بروندادهای پژوهشی آن­ها گردند. پژوهش حاضر در راستای ارزیابی کیفیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که از طریق همکاری­های پژوهشی بین­المللی منتشر شده­اند، انجام گرفته است. در این مقاله همچنین مهم­ترین همکاران علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مناطق مختلف جهان و اثرگزاری فعالیت­های پژوهشی با این کشورها و موسسات مورد مطالعه قرار گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر نوعی مطالعه کاربردی است  و با استفاده از شاخص­های علم­سنجی انجام می­گیرد. جامعه پژوهش شامل 17763 مقاله دارای وابستگی سازمانی به دانشگاه علوم پزشکی تهران است که طی سال­های 2011 تا 2015 میلادی در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده­اند. علاوه بر اسکوپوس، پایگاه سایول نیز جهت تحلیل و ترسیم نقشه­های علمی جغرافیایی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته­ها: نتایج پژوهش نشان داد که تنها 9/16 درصد از تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق همکاری­های علمی بین­المللی با پژوهشگرانی از 1281 موسسه خارجی منتشر شده است. مقالات مشارکتی بین­المللی این دانشگاه به طور میانگین استناد بیشتری دریافت کرده­اند، به میزان بیشتری بازدید شده­اند، در مجلات باکیفیت تر منتشر شده­اند، از احتمال بالاتری جهت استنادشدگی و تبدیل به مقاله­های پراستناد برخوردار بوده­اند و همچنین در مقایسه با متوسط جهانی مقالات مشابه، عملکرد استنادی بهتری داشته­اند.
نتیجه­گیری: با توجه به جایگاه علمی و قابلیت­های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گسترش همکاری­های تحقیقاتی با موسسات برتر جهانی می­تواند در افزایش کیفیت بروندادهای پژوهشی و ارتقاء رتبه دانشگاه در نظام­های بین­المللی رتبه بندی موثر باشد.
 
متن کامل [PDF 1197 kb]   (1449 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1395/8/24 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.