، amin.erfanmanesh@gmail.com
چکیده: (4574 مشاهده)
مقدمه:همکاریهای علمی بخصوص در سطح بینالمللی می تواند برای پژوهشگران و دانشگاهها مزایایی به همراه داشته باشد و باعث افزایش کیفیت بروندادهای پژوهشی آنها گردند. پژوهش حاضر در راستای ارزیابی کیفیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که از طریق همکاریهای پژوهشی بینالمللی منتشر شدهاند، انجام گرفته است. در این مقاله همچنین مهمترین همکاران علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مناطق مختلف جهان و اثرگزاری فعالیتهای پژوهشی با این کشورها و موسسات مورد مطالعه قرار گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر نوعی مطالعه کاربردی است و با استفاده از شاخصهای علمسنجی انجام میگیرد. جامعه پژوهش شامل 17763 مقاله دارای وابستگی سازمانی به دانشگاه علوم پزشکی تهران است که طی سالهای 2011 تا 2015 میلادی در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شدهاند. علاوه بر اسکوپوس، پایگاه سایول نیز جهت تحلیل و ترسیم نقشههای علمی جغرافیایی مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که تنها 9/16 درصد از تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق همکاریهای علمی بینالمللی با پژوهشگرانی از 1281 موسسه خارجی منتشر شده است. مقالات مشارکتی بینالمللی این دانشگاه به طور میانگین استناد بیشتری دریافت کردهاند، به میزان بیشتری بازدید شدهاند، در مجلات باکیفیت تر منتشر شدهاند، از احتمال بالاتری جهت استنادشدگی و تبدیل به مقالههای پراستناد برخوردار بودهاند و همچنین در مقایسه با متوسط جهانی مقالات مشابه، عملکرد استنادی بهتری داشتهاند.
نتیجهگیری: با توجه به جایگاه علمی و قابلیتهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گسترش همکاریهای تحقیقاتی با موسسات برتر جهانی میتواند در افزایش کیفیت بروندادهای پژوهشی و ارتقاء رتبه دانشگاه در نظامهای بینالمللی رتبه بندی موثر باشد.
نوع مقاله:
پژوهشي |
دریافت: 1395/8/24 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/7/1