مقدمه : کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی معمولاً با استفاده از ابزار لیبکوآل به بررسی کیفیت خدمات میپردازند. در تجزیه و تحلیل لیبکوآل میتوان از شبکه عصبی مصنوعی استفاده نمودکه با درجه خطای پایین به بررسی سطح خدمات میپردازد. پژوهش حاضر در پی آن است که به معرفی شبکه عصبی مصنوعی بپردازد تا در پیش بینی کیفیت خدمات سایر کتابخانه های دانشگاهی مثمر ثمر واقع شود.
روش کار: این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی و از نوع کاربردی مقطعی میباشد . جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز است. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه لیب کوآل میباشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه شبکه عصبی مناسب از نرمافزار MATLAB استفاده شده است. همچنین جهت دستیابی به مناسب ترین شبکه عصبی مصنوعی که قادر به پیش بینی کیفیت خدمات با کمترین خطا و بیشترین میزان تطابق باشد الگوریتمی در نرم افزار MATLAB نوشته شد که به صورت خودکار با گرفتن دادههای ورودی و داده های هدف به محاسبه چنین شبکهای بپردازد.
یافتهها: به ازای پنج دسته داده ورودی و اجرای الگوریتم نوشته شده، پنج شبکه عصبی مصنوعی ایجاد گردید که به ترتیب دارای ضریب تعیین 77059/0، 68280/0، 81089/0، 79161/0 و 83273/0 میباشد.
نتیجهگیری: با مقایسه شبکههای عصبی مصنوعی مشخص گردید شبکه عصبی مصنوعی که دارای 20 لایه پنهان،80 درصد داده آموزشی، 667/16 درصد داده آزمایشی، 3333/3 درصد داده اعتبارسنجی باشد و بهوسیله دادههای پنج ورودی تغذیه شود، مناسبترین شبکه در ارزیابی کیفیت خدمات کتابخانههای دانشگاهی میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |