جلد 13، شماره 41 - ( 7-1389 )                   جلد 13 شماره 41 صفحات 78-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadhassanzadeh H, Salimi Asl M, Samadi kuchaksaraei A. Measurement of Research Focus and Active Scientists. jha 2010; 13 (41) :73-78
محمد حسن زاده حافظ، سلیمی اصل محمد، صمدی کوچکسرایی علی. اندازه گیری تمرکز موضوعی و پژوهشگران متمرکز بر آن. فصلنامه مدیریت سلامت. 1389; 13 (41) :73-78

مقدمه: هسته اصلی پژوهش در دانشگا هها و مؤسسات علمی، گرو ههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی آن هستند که جهت ارزیابی آ نها از عواملی چون تعداد استادان و دانشجویان، تعداد مقالات و ثبت اختراعات، تعداد استنادات به این مقالات، مجله محل انتشار این مقالات، میزان پژوهانه های جذب شده و ... به عنوان شاخ صهای ارزیابی استفاده م یشود.

روش بررسی: دپارتمان دانشگاهی به عنوان واحد ارزشیابی محیط فعالیت محقق در نظر گرفته م یشود اما دو خصوصیت بسیار مهم در مورد گرو ههای آموزشی دانشگاهی که عبارتند از: تمرکز تحقیقاتی گروه و تعداد استادانی که بر روی این تمرکز تحقیقاتی به فعالیت مشغول هستند در هی چیک از ارزیاب یهای علمی مورد توجه قرار نگرفته است. (hrs-index) " پژوهشگر در موضوع h" و (hs-index) " موضوعی h"

یافته ها: در این مقاله دو شاخص جدید تحت عناوین پیشنهاد م یگردد که م یتواند به انداز هگیری کمی دو خصوصیت مورد اشاره بپردازد.

نتیجه گیری: این دو شاخص ارزیابی و پایش مراکز و دپارتما نهای دانشگاهی را در تمرکز موضوعات تحقیقاتی و تعدد پژوهشگران فعال در آن موضوعات امکا نپذیر م یسازند.

متن کامل [PDF 133 kb]   (2041 دریافت)
دریافت: 1389/7/26 | پذیرش: 1393/2/29 | انتشار: 1393/2/29