جلد 13، شماره 41 - ( 7-1389 )                   جلد 13 شماره 41 صفحات 40-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadi F, Moghaddasi H, Hosseini A, Maserrat E. A survey on Pharmacy Information System at Hospitals Affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences 2009. jha 2010; 13 (41) :31-40
اسدی فرخنده، مقدسی حمید، حسینی اعظم السادات، مسرت الهام. بررسی وضعیت سیستم اطلاعات داروخانه بیمارستان های آموزشی، درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ سال 1388. فصلنامه مدیریت سلامت. 1389; 13 (41) :31-40

مقدمه: سیستم اطلاعات داروخانه بیمارستان اطلاعات مرتبط به دارو و مصرف آن را در فرایند مراقبت از بیماران مدیریت م یکند. در پژوهش حاضر وضعیت سیستم اطلاعات داروخانه بیمارستا نهای آموزشی و درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بررسی شد.

روش بررسی: این پژوهش یک بررسی توصیفی بر سیستم اطلاعات داروخانه بیمارستا نهای آموزشی و درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1388 است. گردآوری داد هها به روش مشاهده و پرسش و به وسیله ابزار فهرست وارسی انجام گردید. اعتبار ابزار پژوهش از طریق تعیین اعتبار محتوی و پایایی آن با استفاده از روش آزمون مجدد سنجیده شد. داد ههای جم عآوری شده با استفاده از آمار توصیفی ارائه م یشود.

یافته ها: سیستم اطلاعات داروخانه بیمارستا نهای تحت مطالعه نیمه مکانیزه هستند. عناصر اطلاعاتی موجود در پایگاه 21.9 و ، اطلاعات دارویی، پایگاه اطلاعات بیمار و پایگاه اطلاعات تجویزکننده دارو به طور ناقص به ترتیب به میزان 50.1 33.3 درصد در سیستم اطلاعات داروخانه بیمارستا نهای تحت مطالعه واریز م یگردد. وظایف سیستم اطلاعات داروخانه در 43.9 درصد بیمارستا نهای تحت مطالعه پردازش نم یشود. سیستم اطلاعات داروخانه در 60.7 درصد؛ و گزارش سیستم اطلاعات داروخانه در 33.2 درصد بیمارستا نهای تحت مطالعه انجام نم یشود.

نتیجه گیری: باید طراحان و تحلیلگران سیستم اطلاعات داروخانه با مشاوره متخصصین مربوطه به دقت به طراحی این پایگا ههای اطلاعات بپردازند. وضروری ست فرایند پشتیبانی از فعالیت درمانی داروخانه در سیستم اطلاعات داروخانه تمام بیمارستا نهای تحت مطالعه انجام شود.

دریافت: 1389/7/26 | انتشار: 1389/7/23