مقدمه: تحلیل محتوا به منظور شناسایی، تحلیل و ضبط محتوای منابع چاپی و غیر چاپی استفاده می شود. هدف این 70 وگرایش موضوعی پژوهش ها بر اساس فهرست درختی - پژوهش تعیین ویژگی ها، گرایش های موضوعی در سال های 86 سرعنوان موضوعی پزشکی بود.
روش بررسی: روش پژوهش پیمایش توصیفی و تحلیل محتوا ست. جامعه ی مورد مطالعه 369 طرح پژوهشی است که در 1370 اجرا شده اند را مورد بررسی قرار می دهد و گزارش نهایی آن ها تا پایان سال 1386 تصویب شده - سال های 1386 است. در این بررسی از سر شماری استفاده شده است. داده های مورد نیاز از طریق فرم اطلاعاتی گردآوری شده است. واحد ثبت، مضمون و مفاهیم واژه های مندرج در عنوان، چکیده و کلید واژه های طرح است. برای رمزگذاری، از نماد حرفی عددی استفاده شده است. نماد مشخص کننده ی موقعیت اصطلاح در فهرست درختی است. مقوله های موضوعی با توجه SPSS به شماره های فهرست درختی اصطلاحات پذیرفته شده، تعیین شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری استفاده شده است.
یافته ها: در این دوره 16 ساله 23.3 درصد پژوهش های انجام شده در زمینه ی مقوله اصلی بیماری ها می باشد. مقوله با 16.8 درصد « فنون تجزیه ایی، تشخیصی و درمانی و تجهیزات » با 21.4 درصد و مقوله « داروها و ترکیبات شیمیایی » اولویت های دوم و سوم موضوع پژوهش را دارند. مقوله اصلی بیماری ها در بین مقاطع مختلف تحصیلی 22.8 درصد، رتبه علمی 23.3 درصد، گروه های آموزشی 23.3 درصد، جنسیت 23.3 درصد، و محل کار 23.1 درصد همواره بالاترین سهم را داشته است.
نتیجه گیری: به طور کلی تمرکز پژوهش ها بر روی موضوع های مرتبط با روش های تشخیصی، درمانی و بیماری ها می باشد. توصیه می شود به منظور مدیریت محتوایی و هدفمند کردن موضوع پژوهش نظر سنجی هایی به عمل آید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |