جلد 11، شماره 31 - ( 1-1387 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodian S, Ahmadi M, Hosseini F. Vision in Practice: Clinical Coding Policy and Procedure. jha 2008; 11 (31) :47-54
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-383-fa.html
محمودیان ساناز سادات، احمدی مریم، حسینی فاطمه. چشم انداز در عمل: خط‌مشی و رویه‌های کدگذاری بالینی. فصلنامه مدیریت سلامت. 1387; 11 (31) :47-54

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-383-fa.html


چکیده:   (9587 مشاهده)

مقدمه: حیات هر مؤسسه بهداشتی به داده‌های صحیح کدگذاری بستگی دارد. یکی از بهترین ابزارهای کسب داده‌های صحیح و معتبر ایجاد راهنمای خط‌مشی و رویه‌ها است. خط‌مشی و رویه‌های کدگذاری بالینی، در مواجه با تغییرات پرسنل باعث ثبات ‌واستمرار کار کدگذاری بالینی می‌شود و چارچوبی برای تصمیم‌گیری و انجام وظایف ارائه می‌کنند. روش بررسی: این تحقیق به صورت یک مطالعه توصیفی- مقایسه‌ای انجام شد. اطلاعات از طریق مرور کتاب‌ها، مقالات، اینترنت و اطلاعات مؤسسات بهداشتی و درمانی به دست آمد. در این پژوهش خط ‌مشی‌ها و رویه‌های کدگذاری کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا و ایران بررسی و مقایسه شده‌اند. با توجه به ویژگی‌های مشابه و متفاوت آنها، الگوی پیشنهادی برای ایران مطرح شد. سپس این الگو در دو مرحله به شیوه دلفی آزمون شد. در پایان پس از تحلیل نتایج، الگوی نهایی برای ایران ارائه گردید.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که خط‌مشی‌ها و رویه‌های کدگذاری بالینی در 6 محور اصلی اصول مستندسازی و کدگذاری، اعتبار بخشی اطلاعات کدگذاری، ساختار واحد کدگذاری، آموزش کدگذاری، ارتباطات در کدگذاری و امنیت و محرمانگی مطرح هستند. 14 خط‌مشی مربوط به واحد کدگذاری بالینی این 6 محور را پوشش می‌دهند. در هر کدام از محورهای فوق، رویه‌های معینی به دست آمده است. اصول مستندسازی، فرایند کدگذاری، چارچوب زمانی کدگذاری، ارائه خلاصه کدگذاری، بازرسی خطاهای مستندسازی و کدگذاری، اصلاح خطاها و برگزاری جلسات آموزشی، وضعیت شغلی کدگذاران و تعداد کدگذاران مورد نیاز، ارزشیابی کدگذاران، آموزش حین کار، شرایط مؤثر بر کار و ردیابی ممیزی سیستم‌های ثبت داده‌ها برخی از مهم‌ترین رویه‌های این شش محور هستند.

نتیجه‌گیری: به طور کلی ساختار الگوی نهایی خط‌مشی‌ها و رویه‌های کدگذاری بالینی ایران بیشترین شباهت را با الگوی کشور انگلیس، سپس آمریکا و کمترین شباهت را با الگوی کشور کانادا داشته است. پیشنهاد می‌شود دستورالعمل‌های کدگذاری به طور سالانه تدوین و روزآمد شود و در نشریه‌ای‌ مختص به کدگذاری منتشر شود. جهت بررسی اطلاعات کدگذاری و نیز کار کدگذاران هیأت بازرسی کدگذاری تشکیل و بر اساس نتایج آن دوره‌های آموزشی برگزار شود. همچنین جهت پرسش از پزشک درباره بیماری‌های مهم، فرم‌خاصی طراحی شود.

واژه‌های کلیدی: خط‌مشی، رویه‌، کدگذاری بالینی
متن کامل [PDF 277 kb]   (2370 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1388/4/31 | انتشار: 1387/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb