مقدمه: تحول نظام اداری یکی از مهمترین برنامههای جمهوری اسلامی ایران است. در سالهای اخیر وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور اقداماتی در راستای این برنامه انجام دادهاند. هدف این پژوهش تعیین میزان دستیابی دانشگاههای علوم پزشکی تیپ 1 گروه الف (تهران، ایران، اصفهان، اهواز، شهیدبهشتی، شیراز، مشهد و تبریز) به اهداف برنامه تحول نظام اداری در سالهای برنامه سوم توسعه است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی و کاربردی است که در نیمه اول سال 1384 انجام یافته است. دادههای این پژوهش از طریق پرسشنامه و بررسی مستندات عملکرد دانشگاهها جمعآوری گردید. دادههای مزبور در جداولی شامل 182 شاخص در دو بخش ارزیابی عملکرد عمومی و اختصاصی برنامه تحول اداری با سیستم امتیازی لیکرت ارزشگذاری شد. درصد موفقیت دانشگاهها در اجرای هر یک از برنامههای تحول اداری درصد از کل امتیاز تعیین در سه بخش کمتر از 50% (نامطلوب)، 50-75% (متوسط) و بیشتر از 75% (مطلوب) دستهبندی و ارائه شد.
یافتهها: میانگین امتیاز عملکرد دانشگاههای مورد مطالعه در اجرای برنامه تحول اداری 8/75 درصد بود که در مرز سطح متوسط و مطلوب قرار دارد. بررسی ارتباط میان عملکرد دانشگاهها در اجرای هر یک از برنامههای تحول اداری نشان داد که برنامههای اصلاح فرایندها و توسعه فناوری اداری و اصلاح ساختارهای تشکیلاتی بیشترین تاثیر را در اجرای برنامه تحول در فعالیتهای عمومی داشته و نیز این برنامه با ضرایب یکسان نسبت به برنامه تحول در فعالیتهای اختصاصی، نقش بیشتری در توفیق برنامه کلی تحول اداری داشته است. بررسی میزان عملکرد این دانشگاهها در اجرای برنامههای مختلف تحول اداری تفاوت معنیداری نشان نداد.
نتیجهگیری: با وجود عدم توفیق کامل دانشگاهها در دستیابی به اهداف برنامه تحول اداری، عملکرد آنها مشابه سایر دستگاههای اجرایی است. با توجه به استمرار برنامه تحول اداری در سالهای برنامه چهارم توسعه، تحقق کامل اهداف این برنامه مستلزم عزم ملی راسخ و تلاش بیشتر دانشگاههای علوم پزشکی کشور و حمایت وزارت متبوع در تامین امکانات و اعتبار لازم خواهد بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |