جلد 9، شماره 25 - ( 7-1385 )                   جلد 9 شماره 25 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadoughi F, Delgoshaei B, Foozonkhah S, Tofighi S, Khalesi N. Designing an Object-oriented Model for Some Key Messages to Support the Electronic Health Record . jha 2006; 9 (25) :21-30
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-333-fa.html
صدوقی فرحناز، دلگشایی بهرام، فزونخواه شهلا، توفیقی شهرام، خالصی نادر. طراحی مدل شی گرا پیامهای اصلی برای پشتیبانی از پرونده الکترونیک سلامت(EHR). فصلنامه مدیریت سلامت. 1385; 9 (25) :21-30

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-333-fa.html


چکیده:   (16047 مشاهده)

مقدمه: پیشرفت های اخیر در فن آوری اطلاعات و ارتباطات توانایی ذخیره و گردش اطلاعات را به نحو قابل توجهی افزایش داده است ، سیستم های پرونده الکترونیک سلامت باعث بهبود سطح دسترسی به داده های بیماران می شود . تحقیقات بین المللی نشان می دهد که مزایای سلامت الکترونیک زمانی افزایش می یابد که اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت قابل دسترس باشد و توسط کلیه افراد درگیر در مراقبت از بیمار استفاده شود ، برای در دسترس قرار دادن اطلاعات استانداردهای متعددی وجود دارد، این مطالعه به بررسی استانداردهای HL7 V3و openEHR همچنین طراحی مدل شی گرا پیامهای اصلی با توجه به دسته بندی انجام شده جهت انواع پیامها ،69 پیام در گروههای ارزیابی مشاهدات و دستورات بر اساس مدل شی گراو برنامه archetype editor طراحی شد .

روش بررسی: این مطالعه به روش مقایسه ای ـ کیفی در دو مرحله انجام گرفته است. در مرحله اول ارزشیابی استانداردهای پیام رسانی انجام گرفته است وسپس براساس یافته های بدست آمده ، پیامهای شی گرا با توجه به نتایج طراحی شده و در مرحله دوم جلسات بحث گروهی با متخصصین مربوطه در هر حیطه جهت تایید و تصدیق پیامها صورت گرفت.

یافته ها: نتایج در دو بخش ارائه شده است ، در ابتدا گزارش جامعی ازنقاط قوت و ضعف استانداردهای پیام رسانی پرونده الکترونیک سلامت ارائه شده است از مهمترین مزایایHL7 امنیت ،استفاده از روش شی گرا و افزایش کیفیت مراقبت می باشد ، از نقاط ضعف این استاندارد فصول بی ثبات ،مشکلات اجرایی، فاقدپیش فرض در مورد سیستم عامل یا زبان برنامه نویسی می باشد ، با توجه به جستجوی کلیه مقالات نقطه ضعفی در مورد openEHR بدست نیامد، نتایج تحقیق نشان می دهد که جامعیت مناسب و مطابق با سیستم های اصطلاح شناسی ، جامعیت اطلاعات بیمارستان ، مدل اطلاعاتی صحیحتر وارتباطات متقابل در سطح دانش از مهمترین مزایای openEHR می باشد، در بخش دوم پیامهای طراحی شده با توجه به داده های گرد آوری شده و مصاحبه گزارش شده است.

نتیجه گیری: مقایسه HL7 و openEHR نشان می دهد که دو سازمان گرچه با دیدگاههای مختلف جهت پیشرفت در استاندارد سازی EHR تلاش می کنند ، استاندارد سازی انجام شده توسط HL7 برای ارتباطات متقابل معنایی کافی نیست و الگوبندی شی مدار openEHRدر طول پنج سال اخیر تاثیر قابل توجهی در ایجاد استانداردهای پرونده الکترونیک سلامت داشته است و با جدا سازی ساده موارد فنی و بالینی روش خوبی جهت تعریف و حفظ دانش پزشکی ارائه می کند. در ایران HL7 به عنوان تنها استاندارد مورد بررسی ذکر شده است، در حالی که بررسی استاندارهای پیام رسانی و بهره برداری از نقاط قوت و ضعف این استانداردها امری حیاتی است تا پس از بررسی نقاط قوت و ضعف استانداردها ی ذکر شده ، موارد مناسب انتخاب و در ایجاد پرونده الکترونیک سلامت بکار گرفته شود.

متن کامل [PDF 591 kb]   (2683 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1388/2/16 | انتشار: 1385/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb