جلد 9، شماره 24 - ( 4-1385 )                   جلد 9 شماره 24 صفحات 66-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadian A, Jahangiri S, Naghizadeh Baghi A, Pourfarzi F. A Study on Time Management Skills in Ardabil University of Medical Sciences (ARUMS) Managers . jha 2006; 9 (24) :59-66
محمدیان علی، جهانگیری سیف اله، نقی زاده باقی عباس، پورفرضی فرهاد. مطالعه مهارت های مدیریَت زمان به وسیله مدیران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. فصلنامه مدیریت سلامت. 1385; 9 (24) :59-66

مقدمه: در دنیای امروز تنها داشتن سرمایه و دانش برای موفَقیَت در کار کافی نمی باشد . یکی از عوامل مؤثَر برای کسب موفَقیَت،استفاده ی صحیح از زمان است که آنرا مدیریَت زمان می نامند . هدف این مطالعه بررسی مهارت های مدیریَت زمان در مدیران دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی استان اردبیل می باشد.

روش بررسی: این مطالعه به روش زمینه یابی در سال 1385 بین 182 نفر از مدیران واحدهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اردبیل انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل 12 پرسش بود که پس از یک مطالعه ی مقدَماتیِ 15 روزه اعتبار یابی شد.داده های جمع آوری شده به وسیله ی نرم افزار spss13 تجزیه و تحلیل شد .

یافته ها : دراین مطالعه نشان داده شد که مهارت مدیریَت زمان در 4/15 درصد مدیران در سطح بسیار خوب؛ و در مدیران زن بیشتر از مدیران مرد می باشد. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (05/0>p).ازلحاظ واحد های مختلف دانشگاه؛ مهارت های مدیریَت زمان در مدیران ستاد پشتیبانی از سایر مدیران بیشتر بود (05/0>p ). همچنین رابطه ی ازلحاظ آماری مثبت و معنی دار بین مهارت های فردی و سازمانی مدیریَت زمان مدیران وجود داشت .

نتیجه گیری : آموزش دوره های مدیریَتی و بالاخص مدیریَت زمان برای مدیران دانشگاه ضرورت دارد. زنان مدیر در میزان مهارت فردی و سازمانی مدیریَت زمان نسبت به مردان برتری دارند ، پیشنهاد می شود که زنان نیز مانند مردان در جایگاه مدیریَتی مناسب قرار گیرند، واز نیروی آنان به نحو مطلوب استفاده شود.

دریافت: 1388/2/12 | انتشار: 1385/4/24