جلد 9، شماره 23 - ( 1-1385 )                   جلد 9 شماره 23 صفحات 64-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Janati A, Modir Shahla A, Sead Mosavy M, Syahi M, Vahidi R. A survey on acceptability and impact of conducting recommendation system for Tabriz University of Medical Sciences. jha 2006; 9 (23) :59-64
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-305-fa.html
جنتی علی، مدیرشهلا امیرخسرو، سیدموسوی میرسجاد، سیاهی محمدرضا، وحیدی رضاقلی. بررسی مقبولیَت و تاثیر اجرای نظام پیشنهادها در دانشگاه علوم پزشکی تبریز. فصلنامه مدیریت سلامت. 1385; 9 (23) :59-64

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-305-fa.html


چکیده:   (10290 مشاهده)

مقدمه : نظام پیشنهادها یک نظام مدون برای به کارگیری ایده ها ی کارکنان و بهبود فعالیت های سازمانی است. نظام‌ ارایه ی‌ پیشنهادها‌ به‌ دلیل‌ برخی‌ خصوصیات‌ و مزیت های‌ ذاتی‌ آن‌، در حال‌ حاضر یکی‌ ازمناسب ترین‌،مطمئن‌ترین‌ و قابل‌ دسترس‌ترین‌ برنامه‌های‌ مشارکت‌جو در کشورمان‌ به ‌شمار می‌آید. با اجرای نظام مدیریَت مشارکتی انگیزه ی بهبود وتحول در همه افراد سازمان فراگیر می شود و عملکرد کارکنان و ادارات دولتی بهبود می یابد. این پژوهش با هدف ارزیابی مقبولیت نظام پیشنهادها و تاثیر اجرای یک ساله ی آن در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت.

روش برررسی: این پژوهش یک مطالعه ی مقطعی -توصیفی ، مداخله ای و کاربردی بود که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت .در این مطالعه ابتدا نظام پیشنهادها و اساسنامه اجرایی آن بر اساس مطالعه متون علمی و استفاده از تجربیات سازمانهای مختلف طراحی شد سپس این نظام به صورت پایلوت به مدت یکسال اجرا شد ، در خاتمه نتایج مداخله بر اساس جمع آوری و تحلیل تعداد پیشنهادهای رسیده و پذیرفته شده استخراج گردید سپس با با استفاده از ابزار پرسشنامه خود ساخته که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود نظر کلیه مدیران و کارشناسان درگیر دراین مداخله در مورد تاثیر اجرای نظام پیشنهادها ، جمع آوری و اطلاعات به دست آمد؛و با استفاده از نرم افزار SPSSو Access جمع بندی و تجزیه و تحلیل شد .

یافته ها : نتایج حاصل از یک سال فعالیت این شورا ، نشان می دهد که سرانه ی پیشنهاد در دانشگاه علوم پزشکی تبریز 45/0 و درصد پیشنهادهای پذیرفته شده 7/15درصد کل پیشنهادهای ارسالی و درصد پیشنهادهای اجرا شده 21 درصد پیشنهادهای مصوب است که نسبت به سازمان های مشابه استقبال ضعیفی را نشان می دهد . اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه های نظر سنجی از مدیران و کارشناسان نشان می دهد که پیشنهادهای واصله به شورای پذیرش و بررسی پیشنهادهای دانشگاه می تواند باعث صرفه جویی در زمان انجام امور و همچنین صرفه جویی در منابع شود(p value 0/99).. همچنین اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه های نظر سنجی از مدیران و کارشناسان نشان می دهد که پیشنهادهای واصله در بهبود روش های انجام کار و همچنین بهبود روابط و مناسبات سازمانی و انسانی تاثیر گذارنبوده است(p value 0/99).

نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست آمده از این |پژوهش و مقایسه با نتایج به دست آمده در سایر سازمان ها می توان نتیجه گیری کردکه گرچه اجرای نظام پیشنهادها در سازمان ها ضروری ست لیکن تغییر فرهنگ سازمانی و ایجاد محیط مناسب در سازمان قبل از اجرای آن نباید نادیده گرفته شود بهترین راه برای اجرای موفق این شیوه ی توسعه سازمانی و افزایش آگاهی مدیران و کارکنان در مورد مزایای این شیوه ی مدیریَتی است.

متن کامل [PDF 251 kb]   (1907 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1388/2/9 | انتشار: 1385/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb