جلد 9، شماره 23 - ( 1-1385 )                   جلد 9 شماره 23 صفحات 16-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikniaz A, Farahbakhsh M, Tabrizi J.S. J, Farahi Shahgoli J, Hasanzade A, Jahanbin H. A comparison among private health cooperatives and governmental health centers on non-contagious diseases care and patients, satisfaction (Tabriz 2001). jha 2006; 9 (23) :7-16
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-299-fa.html
نیک نیاز علیرضا، فرح بخش مصطفی، صادق تبریزی جعفر، فرحی شاهگلی جواد، حسن زاده علیرضا، جهان بین حسن. مقایسه ی تعاونی های بهداشتی بخش خصوصی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی در زمینه ی مراقبت از بیماری های غیرواگیر و رضایت بیماران؛ تبریز 1381 . فصلنامه مدیریت سلامت. 1385; 9 (23) :7-16

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-299-fa.html


چکیده:   (9189 مشاهده)

مقدمه: در اغلب کشورها بویژه در کشورهای در حال توسعه، مراقبت های اولیه بهداشتی توسط دولت ارائه می‌شود. محدودیت منابع، بالا بودن هزینه‌ ها، و پایین بودن کیفیت خدمات دولتمردان و سیاستگزاران عرصه سلامت را ناچار به تحول و شروع اصلاحات ساخته است که از جمله آنها می توان به آغاز مشارکت فعالانه بخش خصوصی در ارائه خدمات بهداشتی درمانی اولیه اشاره نمود. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت بیماریابی و مراقبت غیر واگیر و رضایت بیمار در تعاونی های بهداشتی درمانی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی انجام شد.

روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه ی تحلیلی ست که در آن دوگروه از مراکز بهداشتی درمانی با مدیریت دولتی (18 مرکز) و تعاونی ( 9 مرکز) از نظر بیماریابی و مراقبت بیماری های غیر واگیر مورد مقایسه قرار گرفتند. داده‌ ها با استفاده از چک لیست و بررسی و مشاهده پرونده‌ها و دفاتر پیگیری بیماران جمع آوری شد و با استفاده از آزمون های t-test و X2و نرم افزارهای EPI INFO و SPSS تحلیل شد.

یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که نسبت جمعیت معاینه شده در زمان مطالعه در تعاونی های بهداشتی درمانی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی به ترتیب 8/53 و 2/23 درصد و نسبت بیماریابی در جمعیت معاینه شده به ترتیب 3/10 و 9/15 درصد بود. میانگین مراقبت از بیماران دیابت در تعاونی‌های بهداشتی 5/6 و در مراکز بهداشتی درمانی دولتی 8/6 بار در سال بود.

نتیجه گیری : نتایج پژوهش نشاندهنده ی این واقعیت است که با مشارکت بخش خصوصی در ارائه مراقبت های اولیه بهداشتی و نظارت مستمر بخش دولتی بر این فعالیت ها می‌توان یک نظام ارائه خدمات اثربخش ایجاد نمود.

متن کامل [PDF 312 kb]   (1922 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1388/2/8 | انتشار: 1385/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb