جلد 22، شماره 2 - ( 4-1398 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 110-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei R, Afshari M, Jafari M. Providing a Model for organizational structure of Third Generation in the field of Medical Sciences. jha 2019; 22 (2) :99-110
زارعی رضا، افشاری مهرافروز، جعفری معصومه. ارائه مدل تثبیت ساختار دانشگاه نسل سوم در حوزه علوم پزشکی. فصلنامه مدیریت سلامت. 1398; 22 (2) :99-110

1- مدیریت آموزشی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت ، zareireza955@gmail.com
2- مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت ، مرودشت
مقدمه: لزوم اعمال تغییرات در دانشگاهها از نسل دوم به نسل سوم، نیاز به انجام پژوهشهای علمی و کاربردی در این زمینه را مشخص میسازد. پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی جهت تثبیت ساختار دانشگاه نسل سوم در دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت.
روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی بوده که در آن از روش نظریه زمینهای استفاده شد. ابتدا، تعداد 18 نفر از معاونین و کارشناسان ارشد دانشگاه‌های علوم پزشکی در استانهای تهران و فارس به عنوان نمونه آماری و با روش اشباع نظری از بین 288 نفر انتخاب و سوالهای مورد نظر پژوهش از آنها در قالب مصاحبه باز و در بازه زمانی دی و بهمن ماه 1397 پرسیده شد. با استفاده از نرم افزار  Maxqda12 و طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل و مدل نهایی به دست آمد.
 یافته ها: مدل نهایی دارای شش مقوله اصلی نیازمندیهای درونی و بیرونی، ساختار دانشگاه، تثبیت ساختار، موانع تثبیت ساختار، عوامل درون سازمان و کارآفرینی میباشد. بر اساس این متغیرهای مهم در زمینه تثبیت ساختار که در حقیقت نقطه اهمیت و نوآوری در پژوهش حاضر میباشد و در پژوهشهای گذشته به صورت تخصصی مورد توجه نبوده است تعیین گردید.
نتیجه گیری: بر اساس مدل نهایی به دست آمده نیازهای درونی و بیرونی دانشگاه بر ساختار دانشگاه نسل سوم تاثیر میگذارد و این موجب استفاده از استراتژیهایی در راستای تثبیت ساختار میگردد. استراتژیهای تثبیت ساختار نیز تحت تاثیر عوامل درون سازمانی  و موانع تثبیت ساختار قرار گرفته و در نهایت موجب کارآفرینی و مزایای حاصل از کارآفرینی میگردد.

نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات سلامت
دریافت: 1397/11/24 | پذیرش: 1398/7/2 | انتشار: 1398/7/2