مقدمه: امداد رسانی به مجروحان و مصدومان در زمان وقوع بحران و کاهش بار مصیبت ناشی از حوادث یکی از وظایف مراکز درمانی میباشد و در این میان بیمارستانها باید آمادگی لازم را برای رویارویی با این حوادث داشته باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان آمادگی بیمارستانهای مرزی استان کرمانشاه جهت رویارویی با بحرانهای مرزی بود.
روش بررسی: به منظور انجام این مطالعه میزان آمادگی بیمارستانهای مرزی استان کرمانشاه (الزهرا(س) درشهرستان گیلانغرب، شهدا در شهرستان سرپل ذهاب و حضرت ابوالفضل العباس(ع) درشهرستان قصرشیرین) توسط چک لیست بر روی شش بعد ذیل ارزیابی گردید: سیستم اطلاعاتی مدیریت بحران، سامانه فرماندهی، آموزشهای مرتبط با بحران، سازماندهی نیروی انسانی برای مقابله بحران، تجهیزات و تسهیلات و وضعیت برگزاری مانور و تمرین. دادهها از طریق مصاحبه، مشاهده و استفاده از آمار موجود جمعآوری گردید. مصاحبه بر روی مدیران بیمارستان انجام پذیرفت.
یافته ها: نتایج حاصله نشان داد که وضعیت سیستم اطلاعاتی مدیریت بحران، سامانه فرماندهی بحران، آموزشهای مرتبط با بحران، سازماندهی نیروی انسانی برای مقابله با بحرانهای مرزی در سطح متوسط، وضعیت تجهیزات و تسهیلات در سطح خوب و وضعیت برگزاری مانور و تمرین برای آمادگی رویارویی با بحران در حد ضعیف میباشد. یافتهها همچنین نشان داد که میزان آمادگی بیمارستان شهدا جهت رویارویی با بحرانهای مرزی در سطح خوب، بیمارستان حضرت ابوالفضل العباس(ع) در سطح متوسط مایل به خوب و بیمارستان الزهرا(س) در سطح متوسط مایل به ضعیف میباشد، در مجموع میزان آمادگی بیمارستانهای فوق الذکر برای رویارویی با بحرانهای مرزی متوسط بود.
نتیجهگیری: بیمارستانهای مرزی استان کرمانشاه علیرغم داشتن تجهیزات و تسهیلات مطلوب، آمادگی لازم را جهت رویارویی با بحرانهای مرزی ندارند وضروری است تدابیر مناسبی را در این زمینه اتخاذ نمایند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |