جلد 10، شماره 28 - ( 4-1386 )                   جلد 10 شماره 28 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiri-pour A, Raeissi P, Mahbobi M. Border hospital readiness in handling border related crisis in Kermanshah Province , Iran,2007. jha 2007; 10 (28) :41-48
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-29-fa.html
نصیری پور امیراشکان، رئیسی پوران، محبوبی محمد. مطالعه میزان آمادگی بیمارستان‌های مرزی استان کرمانشاه در رویارویی با بحران‌های مرزی. فصلنامه مدیریت سلامت. 1386; 10 (28) :41-48

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-29-fa.html


چکیده:   (9940 مشاهده)

مقدمه: امداد رسانی به مجروحان و مصدومان در زمان وقوع بحران و کاهش بار مصیبت ناشی از حوادث یکی از وظایف مراکز درمانی می‌باشد و در این میان بیمارستان‌ها باید آمادگی لازم را برای رویارویی با این حوادث داشته باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان آمادگی بیمارستان‌های مرزی استان کرمانشاه جهت رویارویی با بحران‌های مرزی بود.

روش بررسی: به منظور انجام این مطالعه میزان آمادگی بیمارستان‌های مرزی استان کرمانشاه (الزهرا(س) درشهرستان گیلان‌غرب، شهدا در شهرستان سرپل ذهاب و حضرت ابوالفضل العباس(ع) درشهرستان قصرشیرین) توسط چک لیست بر روی شش بعد ذیل ارزیابی گردید: سیستم اطلاعاتی مدیریت بحران، سامانه فرماندهی، آموزش‌های مرتبط با بحران، سازماندهی نیروی انسانی برای مقابله بحران، تجهیزات و تسهیلات و وضعیت برگزاری مانور و تمرین. داده‌ها از طریق مصاحبه، مشاهده و استفاده از آمار موجود جمع‌آوری گردید. مصاحبه بر روی مدیران بیمارستان انجام پذیرفت.

یافته ها: نتایج حاصله نشان داد که وضعیت سیستم اطلاعاتی مدیریت بحران، سامانه فرماندهی بحران، آموزش‌های مرتبط با بحران، سازماندهی نیروی انسانی برای مقابله با بحران‌های مرزی در سطح متوسط، وضعیت تجهیزات و تسهیلات در سطح خوب و وضعیت برگزاری مانور و تمرین برای آمادگی رویارویی با بحران در حد ضعیف می‌باشد. یافته‌ها همچنین نشان داد که میزان آمادگی بیمارستان شهدا جهت رویارویی با بحران‌های مرزی در سطح خوب، بیمارستان حضرت ابوالفضل العباس(ع) در سطح متوسط مایل به خوب و بیمارستان الزهرا(س) در سطح متوسط مایل به ضعیف می‌باشد، در مجموع میزان آمادگی بیمارستان‌های فوق الذکر برای رویارویی با بحران‌های مرزی متوسط بود.

نتیجه‌گیری: بیمارستان‌های مرزی استان کرمانشاه علیرغم داشتن تجهیزات و تسهیلات مطلوب، آمادگی لازم را جهت رویارویی با بحران‌های مرزی ندارند وضروری است تدابیر مناسبی را در این زمینه اتخاذ نمایند.

واژه‌های کلیدی: بیمارستان، بحران مرزی، آمادگی
متن کامل [PDF 248 kb]   (2165 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/2/21 | انتشار: 1386/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb