جلد 10، شماره 28 - ( 4-1386 )                   جلد 10 شماره 28 صفحات 30-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathifar Z, Hosseini A, Alibeig M. Survey of Persian medical and health websites qualification with Silberg criteria. jha 2007; 10 (28) :25-30
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-27-fa.html
فتحی فر زهرا، حسینی آغا فاطمه، علی بیگ محمد رضا. بررسی مشخصات وب سایت‌های پزشکی و بهداشتی فارسی با معیار سیلبرگ. فصلنامه مدیریت سلامت. 1386; 10 (28) :25-30

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-27-fa.html


چکیده:   (9340 مشاهده)

مقدمه: با فراهم شدن امکانات زیرساختی و تکنولوژیکی و نیز شکل گیری نوع جدید تعامل بین بیمار و پزشک ، روز به روز بر میزان استفاده از اینترنت، برای گرفتن اطلاعات پزشکی و بهداشتی افزوده می‌شود و این در حالی است که هیچ نظارتی بر کیفیت اطلاعات ارائه شده از طریق وب صورت نمی گیرد .این مساله در حیطه پزشکی که کیفیت اطلاعات بر حیات انسان‌ها تاثیرگذار است بسیار مهم می‌باشد. یکی از راه‌های اطمینان از کیفیت اطلاعات در وب سایت‌ها ، رعایت برخی معیارها از جمله معیار سیلبرگ از سوی وب سایت‌ها است. هدف این مطالعه بررسی وب سایت های پزشکی و بهداشتی فارسی بود.

روش بررسی: در این پژوهش که از نوع پیمایشی است 75 وب سایت ارائه دهنده اطلاعات پزشکی و بهداشتی فارسی براساس معیار سیلبرگ مورد بررسی قرار گرفت. این وب سایت‌ها با کاوش در دو موتور کاوش Yahooو Google و نیز از وب سایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و برخی راهنماهای موضوعی فارسی نظیر لینک و لینکستان و‌هات لینک به دست آمدند. سپس چک لیست معیار سیلبرگ برای این وب سایت‌ها با روش مشاهده مستقیم تکمیل گردید وداده ها با آمار توصیفی در نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.

یافته‌ها : نتایج بدست آمده نشان داد که حدود نیمی از وب سایت‌ها منابع مطالب منتشرشده خود را معرفی کرده‌اند (اصل اول از اصول سیلبرگ)، همچنین حدود 67% از وب سایت‌ها نویسندگان خود را معرفی کرده‌اند (اصل دوم سیلبرگ). در حالی که تنها 16% از وب سایت‌ها افشاگر رد مسئولیت در قبال اطلاعات وب سایت را دارا بودند و تنها در 20% از وب سایت‌ها تاریخ ایجاد وب سایت ذکر شده بود. نمره‌های کسب شده از معیار سیلبرگ در محدوده صفر تا 8 از 9 نمره بود و هیچ یک از وب سایت‌ها تمامی اصول معیار را کسب نکردند.

بحث و نتیجه گیری : بررسی انجام شده توسط پژوهشگر نشانگر نامطلوب کیفیت اطلاعات ارائه شده در وب سایت‌های پزشکی و بهداشتی فارسی است و در نتیجه کاربر فارسی زبان باید در استفاده از اینترنت به عنوان منبع اطلاعاتی با هوشیاری کامل عمل کند و با مشورت متخصصین مربوط از اطلاعات آنها استفاده کند.

متن کامل [PDF 205 kb]   (2147 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/2/21 | انتشار: 1386/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb