مقدمه: بررسی وضعیت اشتغال به کار فارغالتحصیلان رشتههای دانشگاهی از اهمیت ویژهای برخوردار است. ضرورت انجام این مهم یکی از نظر تأثیر مثبتی است که معرفی درصد بالای اشتغال به کار فارغالتحصیلان در یک رشته خاص در روحیه دانشجویان همان رشته خواهد داشت. دیگری مشخص بودن وضعیت اشتغال به کار فارغالتحصیلان برای مدیران و برنامهریزان در جهت تصمیمگیری اجرایی و آموزشی بسیار مؤثر خواهد بود.
روشها
براساس یک مطالعه توصیفی در سال 1376 بر روی 101 نفر از 142 نفر فارغالتحصیلان مقطع کاردانی رشته مدارک پزشکی که طی 7 دوره(5 دوره روزانه و 2دوره شبانه) از دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی اصفهان فارغ التحصیل شده بودند نتایج مورد نظر بدست آمد.
یافتهها
نتایج بدست آمده از استخراج اطلاعات مربوط به پرسشنامههای تکمیل شده توسط 101 نفر از فارغالتحصیلان مدارک پزشکی این دانشکده از سراسر کشور به صورت زیر بدست آمد.
1- 9/89 % از فارغالتحصیلان برای انجام طرح نیروی انسانی خود اقدام کرده بودند.
2- 4/81% از فارغالتحصیلان یا طرح نیروی انسانی خود را گذرانده و یا مشغول انجام آن بودند.
3- از 6/18% باقیمانده 4/29% از آنان مشغول ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی مدارک پزشکی بودند و 6/70% از آنان نیز یا سربازی بودندو یا به حرفهای غیر از مدارک پزشکی اشتغال داشتند.
4- 50% از کل کسانی که طرح نیروی انسانی خود را باتمام رسانده بودند به شرح زیر به استخدام درآمده و در حرفه مدارک پزشکی اشتغال بکار داشتند.
الف : 7/25% به صورت قراردادی
ب : 23% به صورت پیمانی
ج : 20% به صورت رسمی – آزمایشی
د : 7/25% به صورت رسمی قطعی
ه : 6/5 % به صورت دیگر
بحث
از روی پرسشنامههای تک تک فارغالتحصیلانی که پرسشنامه ارسالی خودشان را تکمیل و عودت داده بودند اطلاعات موردنیاز و مربوط با اهداف اصلی و فرعی و سوالات پژوهشی، استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |