جلد 21، شماره 72 - ( 4-1397 )                   جلد 21 شماره 72 صفحات 89-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taherizade A, Mirghafoori S H, Naser Sadrabadi A. Investigating the Relationship between Social Capital, Organizational Entrepreneurship, and Organizational Performance by SEM and BSC Hybrid Approach: A Case Study. jha 2018; 21 (72) :77-89
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-2496-fa.html
طاهری زاده آسیه، میرغفوری حبیب اله، ناصر صدرآبادی علیرضا. رابطه سرمایه اجتماعی، کارآفرینی سازمانی و عملکرد سازمانی با استفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری: مورد مطالعه . فصلنامه مدیریت سلامت. 1397; 21 (72) :77-89

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-2496-fa.html


1- دانشکده مدیریت، دانشگاه یزد، یزد
2- دانشکده مدیریت، دانشگاه یزد، یزد ، mirghafoori@yazd.ac.ir
3- دانشکده مدیریت، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده:   (5272 مشاهده)
 
مقدمه: توجه به عملکرد در بیمارستان­ها نیز به عنوان یکی از نهادهای اصلی هر جامعه که مسئولیتی خطیر و مستقیم در حفظ بهداشت و سلامت افراد جامعه دارند، نیازی اساسی به حساب ‌می‌آید. پژوهش حاضر دو متغیر سرمایه اجتماعی و کارآفرینی سازمانی را به عنوان متغیرهای اثرگذار بر عملکرد بیمارستان شهدای کارگر یزد مطالعه کرد. عملکرد سازمانی نیز بر مبنای کارت امتیازی متوازن (BSC) در چهار بعد رشد و یادگیری، فرایندهای داخلی، مشتری و مالی ارزیابی شد.
روش ها: این پژوهش از نوع پیمایشی است. داده‌های مورد نیاز این پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه استاندارد بین 248 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان شهدای کارگر یزد گردآوری شد. همچنین، تحلیل داده­ها با استفاده از رویکرد مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM) و با بهره‌گیری از نرم‌افزارهای Spss22.0 و Amos22.0 انجام گرفت.
یافته­ ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که سرمایه اجتماعی بر کارآفرینی سازمانی و کارآفرینی سازمانی بر عملکرد سازمانی تأثیر مستقیم دارد و شدت این تأثیر به ترتیب 46/0 و 63/0 بوده است. همچنین، سرمایه اجتماعی بر عملکرد سازمانی تأثیر مستقیم برابر با 18/0 دارد، این تأثیر به صورت غیرمستقیم و به واسطه متغیر میانجی کارآفرینی سازمانی، شدت بیشتری می­یابد و به 29/0 می­رسد.
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش و تأیید تأثیر مثبت سرمایه اجتماعی بر کارآفرینی و عملکرد سازمانی می­توان نتیجه گرفت که با تقویت سرمایه اجتماعی در سازمان می­توان بر افزایش روحیه کارآفرینی و بهبود عملکرد سازمانی تأثیر گذاشت. همچنین، با تأیید تأثیر کارآفرینی سازمانی بر عملکرد و نقش میانجی­گری این متغیر در رابطه بین سرمایه اجتماعی بر عملکرد، می­توان با تقویت روحیه کارآفرینی بین کارکنان، سبب بهبود عملکرد سازمان شد.

 
متن کامل [PDF 1035 kb]   (1898 دریافت)    
نوع مقاله: مروری |
دریافت: 1396/6/1 | پذیرش: 1397/7/23 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb