مقدمه: یکی از عوامل ضروری برای توانمندسازی افراد و مشارکت فعال آنها در فرایند درمان و تصمیمگیری، دسترسی به اطلاعات مناسب است. شخصیسازی اطلاعات تاثیرگذاری آن را افزایش می دهد. سیستمهای رایانه ای براساس یک مدل داخلی از شرایط و نیازهای کاربر، اطلاعات شخصیشده ارائه میدهند. شناسنامه کاربر بهعنوان نقطه شروع طراحی سیستم از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه شناسایی و دستهبندی جنبه های مختلف طراحی شناسنامه کاربر در سیستمهای ارائه دهنده اطلاعات سلامت است.
روش ها: دستور العمل پنج مرحلهای دانشگاه یورک برای انجام مطالعات مرور نظاممند حوزه مبنای کار مطالعه حاضر بوده است. جستجو در پایگاههای داده پابمد و اسکوپوس، از سال1990 تاکنون انجام شد. رشته جستجو براساس چهار مفهوم اصلی، شخصیسازی، اطلاعات، فناوری ارتباطات و اطلاعات، و حوزه سلامت و با واژه های کلیدی مختلف تدوین گردید.
یافته ها: تعداد 32 مقاله وارد مطالعه شدند. با بررسی روشهای استفاده شده در این مقالات، سه مفهوم اصلی برای طراحی شناسنامه کاربر شناسایی گردید؛ تعیین عوامل سازنده شناسنامه ؛ که در آن جنبه هایی از مشخصات فردی برای شخصیسازی اطلاعات مشخص میگردد، جمعاوری داده ها، که طی آن روش جمعآوری اطلاعات مشخص میشود و تفسیر دادهها که به بررسی رویکرد مقالات در رابطه با تحلیل و پردازش دادههای جمعآوری شده میپردازد.
نتیجه گیری: در این مطالعه ابعاد مختلف طراحی شناسنامه کاربر در سیستم های شخصی سازی اطلاعات بررسی و مدل جامعی ارائه شد. نتایج ارائه شده در مطالعه حاضر میتواند راهنمای ارزشمندی برای پژوهشگرانی باشد که میخواهند وارد این حوزه شوند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |