جلد 19، شماره 63 - ( 1-1395 )                   جلد 19 شماره 63 صفحات 33-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navaee-Joghtaee M, Rajabzadeh M, Bozorgi-Amiri A. Locating and allocating health services with regard to cost and efficiency: case study Amol city. jha 2016; 19 (63) :21-33
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1768-fa.html
جقتایی نوایی مهدی، رجب‌زاده محسن، بزرگی امیری علی. مکان­یابی و تخصیص خدمات بیمارستانی با در نظر گرفتن معیارهای هزینه و کارایی: مطالعه موردی شهرستان آمل. فصلنامه مدیریت سلامت. 1395; 19 (63) :21-33

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1768-fa.html


1- دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران؛ تهران، ایران
2- دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران
3- دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران؛ تهران، ایران ، alibozorgi@ut.ac.ir
چکیده:   (5337 مشاهده)

مقدمه: مکان­یابی مراکز ارائه خدمات درمانی و بیمارستانی و تخصیص آن‌ها به متقاضیان استفاده از این خدمات، یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی مدیران و برنامه­ ریزان شهری است. اهمیت تصمیم گیری درست در این حوزه و استفاده موثر از منابع به حدی است که هر گونه تصمیم نادرست علاوه بر بالا بردن هزینه‌های سیستم بهداشت و درمان، می تواند صدمات جبران ناپذیری را نیز به سلامت فردی و اجتماعی وارد کند.

روش کار: در این نوشتار یک مدل برنامه‏­ریزی ریاضی خطی دوهدفه بر مبنای ترکیب همزمان مسئله مکان‏یابی و تخصیص خدمات قابل ارائه در بیمارستان­‌ها پیشنهاد شد. همچنین مدل پیشنهادی در قالب یک مطالعه موردی برای مکان­یابی و تخصیص خدمات قابل ارائه در بیمارستان­های شهرستان آمل مورد استفاده قرار گرفت. برای حل مدل پیشنهادی نیز، از دو روش وزن­دهی و روش محدودیت اپسیلون افزوده شده استفاده شد.

یافته‏ ها: این مدل به تصمیم گیرندگان این امکان را می دهد که در مکان­یابی و تخصیص خدمات، علاوه بر هزینه، عامل کیفیت ارائه خدمات را نیز مورد توجه قرار دهند. افزایش کارایی در کنار در نظر گرفتن ملاحظات هزینه ‏ای را می­توان از جمله مهم­ترین دستاوردهای این مدل برای تصمیم‏‏ گیران حوزه سلامت بیان کرد.

نتیجه ‏گیری: نتایج حاصل از حل این مدل که به صورت جواب‌های پارتویی هستند می­توانند به عنوان مبنای مناسبی برای تصمیم‏ گیری در اختیار مدیران قرار گیرد. همچنین مطالعه موردی صورت گرفته مؤید کارکرد مطلوب مدل در مکان­یابی و تخصیص خدمات درمانی قابل ارائه در بیمارستان­های آمل بوده است.

متن کامل [PDF 939 kb]   (5891 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1393/10/14 | پذیرش: 1394/10/23 | انتشار: 1394/10/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb