مقدمه: کاهش موفقیت آمیز شکاف دانش تا عمل، به شناسایی عوامل مؤثر بر آن بستگی دارد. مطالعه حاضر موانع و تسهیلکنندههای تولید اسناد سیاستی سلامت مبتنی بر شواهد را از دیدگاه تولیدکنندگان آنها در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد مطالعه قرار داده است.
روشکار: مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل چارچوب مورد استفاده قرار گرفت. گردآوری دادهها با مصاحبههای نیمه ساختاریافته و استفاده از روش نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی انجام شد. برای تحلیل دادهها، از نرمافزار MAXQDA10 استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر با مطالعات اکتشافی درباره عوامل مؤثر بر سیاستگذاری مبتنی بر شواهد مقایسه شد.
یافتهها: سه مضمون باورهای رفتاری، باورهای هنجاری و باورهای کنترلی و 18 زیرمضمون زیر شناسایی شدند. باورهای رفتاری: کیفیت سیاست، مصرف منابع، دانش و خلاقیت، زمانبری و بومیسازی؛ باورهای هنجاری: مراجع سیاستگذاری، سیاستگذاران، مجریان سیاستها و همکاران؛ باورهای کنترلی: سیاست استخدامی، مدیریت عملکرد، توانمندسازی، ثبات مدیریت و سیاستگذاری، محیط فیزیکی، دسترسی به شواهد، فرایند سیاستگذاری و اثر عوامل رقیب.
نتیجهگیری: اکثر موانع ذکرشده به باورهای کنترلی مربوط بودند. این یافته یادآور قانون 85/15 رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر است. مطالعه حاضر، عوامل مؤثر بر تولید اسناد سیاستی مبتنی بر شواهد را در همه سازههای تئوری رفتار برنامهریزیشده شناسایی کرد؛ اما عوامل شناساییشده در مطالعات اکتشافی درباره استفاده سیاستگذاران سلامت از شواهد، به یکی از سازههای تئوری مربوط هستند. یافته فوق میتواند نشاندهنده ترجیح رویکرد تئوریک بر رویکرد اکتشافی برای شناسایی عوامل مؤثر بر یک رفتار باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |