1- پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، mahshidkarimi.k@gmail.com
3- بیمارستان بقیه الله
چکیده: (5598 مشاهده)
مقدمه: درگاههای بیمارستانی نخستین و مهمترین محل برای ارائه اطلاعات و خدمات به مخاطبان و برقراری ارتباط با آنها است. بر این اساس و با توجه به اهمیت درگاههای بیمارستانی مقاله حاضر درصدد ارائه مدل مفهومی برای درگاههای بیمارستانهای خصوصی مستقر در شهر تهران میباشد.
روشکار: از روش پژوهش پیمایشی ارزیابانه و مدلسازی مفهومی استفاده شده است. جامعه پژوهش حاضر را تمامی درگاههای بیمارستانهای خصوصی مستقر در شهر تهران و ده درگاه برتر بیمارستانی جهانی تشکیل داده است که در اسفندماه 1392 (زمان گردآوری اطلاعات) فعال بودهاند. برای گردآوری اطلاعات از سیاهه وارسی با 14 معیار و 77 مؤلفه با ارزش وزنی معیارها و مؤلفهها استفادهشده است. پژوهشگر با استفاده از ابزار مذکور اقدام به مشاهده هدفمند کرده است. دادههای گردآوریشده با استفاده از جداول و نمودارها توصیف شد و با استفاده از آزمون تی مستقل مورد آزمون آماری قرار گرفت.
یافتهها: ازنظر معیارهای موردمطالعه در این پژوهش درگاههای بیمارستانی داخلی در اکثر موارد در وضعیت نامطلوب و ضعیف قرار دارند و تنها در معیارهای اطلاعات تماس و طراحی صفحات در وضعیت مطلوب و نسبتاً مطلوب قرار دارند. در مقابل درگاههای مطرح جهانی در اکثر معیارهای موردمطالعه در این پژوهش در وضعیت مناسبی قرار دارند و تنها در معیار روزآمدسازی صفحات در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
نتیجهگیری: یافتهها حاکی از این است که درگاههای بیمارستانی داخلی باید تلاش گسترده و برنامهریزی دقیقی در جهت ارتقاء کیفیت درگاههای خود داشته باشند تا بتوانند شکاف موجود میان خود و درگاههای مطرح جهانی را مرتفع نمایند. بهرهگیری از مدل پیشنهادی این پژوهش در این زمینه میتواند بسیار راهگشا باشد. با توجه به وضعیت درگاههای بیمارستانهای داخلی و تحلیل شکاف صورت گرفته اقدام به ارائه مدلی پیشنهادی مبتنی بر دو سطح و چهار لایه شده است.
نوع مقاله:
پژوهشي |
دریافت: 1393/1/19 | پذیرش: 1393/9/24 | انتشار: 1393/9/24