جلد 8، شماره 21 - ( 7-1384 )                   جلد 8 شماره 21 صفحات 116-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini, Delgoshaei, Maher, Haghani. Managers' Attitude Towards the Characteristics of Information Systems in Decision-making at Teaching Hospitals Affiliated with Iran University of Medical Sciences, 2004-2005. jha 2005; 8 (21) :111-116
حسینی معصومه، دلگشایی بهرام، ماهر علی، حقانی حمید. تعیین دیدگاه مدیران بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران نسبت به ویژگی های نظام های اطلاعات در تصمیم گیری، 1383. فصلنامه مدیریت سلامت. 1384; 8 (21) :111-116

مقدمه: تصمیم‌گیری پایه و اساس تمام وظایفی است که مدیر در سازمان انجام می‌دهد. در علم مدیریت تصمیمی را تصمیم درست می‌شناسند؛ که 90درصد آن را اطلاعات و 10درصد را قضاوت شخص تشکیل می‌دهد، لذا ضرورت و نیاز مدیران به یک نظام جمع‌آوری و پردازش مناسب اطلاعات غیر قابل انکار می‌باشد.این پژوهش جهت تعیین دیدگاه مدیران بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه‌ علوم‌پزشکی ایران نسبت به ویژگی‌های نظام‌های اطلاعات مدیریت انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر به روش مقطعی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه رؤسا، مدیران و مدیران پرستاری بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران بوده است، جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه‌ای متشکل از 34 سوال که روایی و پایایی آن ارزیابی شده بود، استفاده گردید. داده‌ها پس از جمع‌آوری با استفاده از آمار توصیفی با بهره‌گیری از نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: بیش از نیمی از مدیران (5/59درصد) بهره‌گیری از نظام‌های اطلاعات را در تصمیم‌گیری امری ضروری تلقی می‌نمودند. همچنین مدیران اظهار داشتند، بیشترین حمایت نظام‌های اطلاعات از مرحله شناسایی مسأله (5/59درصد) می‌باشد، و نظام‌های اطلاعات موجود در فراهم نمودن اطلاعات مربوط به عملکرد مالی (1/36درصد) و عملکرد فعلی بیمارستان (1/35درصد) جامعیت بیشتری دارند، و فقط در سرعت شناسایی مشکل توانسته اند نقش بسیار زیادی ایفا نمایند(2/435).

نتیجه‌گیری: لازم است تدابیری جهت توسعه و استقرار نظام‌های اطلاعات به خصوص نظام‌های اطلاعات مکانیزه در بیمارستان‌ها اندیشیده شود، تا با فراهم نمودن اطلاعات به موقع و صحیح خطر اخذ تصمیمات نادرست کاهش یافته و کیفیت مراقبت‌های ارائه شده به بیماران ارتقاء یابد.

دریافت: 1387/8/11 | انتشار: 1384/7/23