جلد 8، شماره 19 - ( 1-1384 )                   جلد 8 شماره 19 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dastjerdi R, Foadadini M, Vejdan S, MehdiZadeh I, Fatemeh Rahimi F. Influential Factors on the Employee Job Satisfaction at Birjand University Of Medical Sciences. jha 2005; 8 (19) :37-44
دستجردی رضا، فوادالدینی محسن، وجدان سید مرتضی، مهدی زاده ایرج، رحیمی فاطمه. عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. فصلنامه مدیریت سلامت. 1384; 8 (19) :37-44

مقدمه: در هر سازمان ، نیروی انسانی مهم ترین رکن تعالی و ترقی سازمان و عامل اساسی تحقق اهداف پیش بینی شده در آن مجموعه است. با توجه به اینکه رضایت شغلی علاوه بر تحقق اهداف سازمانی در سلامتی فردی و اجتماعی نقش ویژه ای ایفا می نماید . بنابراین مطالعه پیرامون عوامل اثرگذار بر آن ، می بایست همواره مورد توجه مدیران دستگاه های دولتی قرار گیرد تا با شناخت دقیق فرصت ها و تهدیدها نقاط ضعف را ترمیم و نقاط قوت را تقویت کنند . تحقیق حاضر در راستای دستیابی به هدف مذکور انجام پذیرفته است.

روش بررسی : مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی ـ تحلیلی است که بر روی 224 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی که به روش تصادفی انتخاب شده اند ، انجام گرفته است . ابزار جمع آوری داده ها شاخص توصیف شغل بوده است . داده های حاصل از طریق روش های آماری تحلیل واریانس و مجذور کای با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردیده است.

یافته ها : یافته ها نشان دهنده آن است که بین جنسیت و رضایت شغلی در بعد شیوه ارتقا و حقوق ، رابطه معناداری وجود دارد (p<0/05) همچنین بین کارکنان با سطح تحصیلات مختلف در پنج جنبه شغلی تفاوت معناداری مشاهده می شود. کارکنان با تحصیلات بالاتر از لیسانس ، از ماهیت کار و حقوقشان راضی تر ولی از سرپرست ، همکاران و شیوه ارتقا رضایت کمتری داشتند . بین رسته خدمتی و رضایت شغلی رابطه معناداری مشاهده گردید و بیشترین نارضایتی در زمینه پرداخت حقوق به دو گروه کارکنان درمانی و بهداشتی مربوط بود.

نتیجه گیری : با توجه به یافته های پژوهش ، اصلاح شیوه های ارزشیابی ، نظام پرداخت حقوق و برنامه ریزی جهت اصلاح برخی نگرش های نامطلوب نسبت به شغل ، روابط نزدیک تر مدیران با کارکنان و توجه به نیازهای مختلف آنان و برنامه ریزی صحیح ، دقیق و بلند مدت در این زمینه می تواند کارآمد و مؤثر باشد .

دریافت: 1387/5/20 | انتشار: 1384/1/26