جلد 13، شماره 40 - ( 4-1389 )                   جلد 13 شماره 40 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tamjid S, Rezaei Sharifabadi S. Study of Effective Usage of Information Technology by Residents in Iran University of Medical Sciences . jha 2010; 13 (40) :23-30
تمجید سمیه، رضایی شریف آبادی سعید. بررسی استفاده بهینه از فناوری اطلاعات توسط رزیدنت ها در دانشگاه علوم پزشکی ایران. فصلنامه مدیریت سلامت. 1389; 13 (40) :23-30

مقدمه: شناخت قابلیت های فناوری اطلاعات وآگاهی از نیازها و علایق استفاده کننده نهایی بسیار ضروری ست. به کارگیری نادرست فناوری نوین جهت انتقال دانش تخصصی، منجربه نارسایی فناوری و ائتلاف هزینه خواهد شد. هدف این مقاله بررسی میزان استفاده ی بهینه از این فناوری از دیدگاه استفاده کنندگان نهایی آن بود.

روش بررسی: این پژوهش به روش پیمایشی؛وابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ی محقق ساخته می باشد. جامعه ی پژوهش 816 دستیار دانشگاه علوم پزشکی ایران اند که با نمونه گیری 212 نفر انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از استفاده شد. SPSS نرم افزار ،Athens ، 47 درصد) فناوری ) ،PDA

یافته ها: دستیاران استفاده از پست الکترونیک ( 48.6 درصد)، دستیاران دیجیتال مثل 35.8 درصد)، وبلاگ ( 35.2 درصد)، سرویس پیام ) ،Alert 38.5 درصد) فناوری آگاهی رسانی ) ،RSS 44.7 درصد)، فناوری ) 32.9 درصد) و گفت وگوی الکترونیک ( 31.2 درصد) را ) ،Pod cast کوتاه ( 33 درصد)، استفاده از فایل های صوتی الکترونیکی به میزان زیاد و بسیار زیاد به ترتیب مصادیق کاربرد بهینه فناوری اطلاعات تشخیص داده اند.

نتیجه گیری: دسترسی آسان و بدون محدودیت های زمانی و مکانی به اطلاعات مورد نیاز، میزان تنوع و روزآمد بودن منابع، وجود نیروهای متخصص در طبقه بندی و انتقال اطلاعات تخصصی، مستند بودن و قابلیت ردیابی اطلاعات نقش تعیین کننده در انتخاب نوع فرایند دارند.

دریافت: 1389/5/26 | انتشار: 1389/4/24