جلد 12، شماره 38 - ( 10-1388 )                   جلد 12 شماره 38 صفحات 16-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahram B, Dashti Rahmat-Abadi M. The Effect of Managers’ Leadership Styles on Employees’ Equity Feeling in Mashhad University of Medical Sciences, Iran. jha 2010; 12 (38) :7-16
مهرام بهروز، دشتی رحمت آبادی مرضیه. تأثیر سبک رهبری مدیران بر احساس برابری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد. فصلنامه مدیریت سلامت. 1388; 12 (38) :7-16

مقدمه: نظریه احساس برابری آدامز توازن عادلانه ای را بین داده های کارکنان و ستاده های آنان پیش بینی می کند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سبک های رهبری مدیران بر احساس برابری کارکنان انجام شده است.

روش بررسی: این مطالعه ی علی مقایسه ای، در نیمه ی نخست سال 1386 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است. پرسشنامه های احساس برابری و سبک رهبری ابزار جمع آوری داده ها بوده اند. حجم نمونه 179 نفر بوده که با رضایت کامل و به تحلیل واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون ،t صورت ناشناس، به پرسشنامه پاسخ داده اند. آزمون های مقایسه میانگین مستقل برای پاسخدهی به سؤالات مورد استفاده قرار گرفته اند.

یافته ها: میان احساس برابری کارکنان بر حسب سبک رهبری مدیران تفاوت معنی داری وجود ندارد. رابطه ی مستقیم و معنی دار بین احساس برابری کارکنان و میزان اطلاع آنان از پاداش سایرین وجود دارد. تفاوتی بین احساس برابری کارکنان بر حسب جنس، مدرک تحصیلی و سابقه ی خدمت آنان مشاهده نشد.

نتیجه گیری: صر فنظر از سبک رهبری مدیران، چنانچه کارکنان از نحوه و میزان پرداخت پاداش به سایر کارکنان آگاهی داشته باشند، با مقایسه دروندادها و بروندادها خود و دیگران به احساس برابری بیشتری خواهند رسید. بر این اساس می توان به مدیران توصیه کرد که به شیو ههای مناسب،اطلاع رسانی به کارکنان را در برنامه های کاری خویش قرار دهند، ضمنا ینکه شرایط محیط کاری توجه سازمانی، عدالت روی های و احساس کرامت انسانی از جمله مواردی هستند که در کنار حقوق و پاداش، احساس برابری کارکنان را متأثر می نماید.

دریافت: 1388/12/8 | انتشار: 1388/10/25