جلد 22، شماره 3 - ( 7-1398 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 66-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi F, Masoudi Asl I, Mahfoozpour S, Hessam S. Identifying factors affecting hospital holding administration in Social Security Organization in Iran using Structural Equations Modeling. jha 2019; 22 (3) :56-66
محمدی فریده، مسعودی اصل ایروان، محفوظ پور سعاد، حسام سمیه. شناسایی عوامل مؤثر بر اداره هلدینگ بیمارستانی سازمان تامین اجتماعی ایران با رویکرد مدل‌سازی معادلات ساختاری. فصلنامه مدیریت سلامت. 1398; 22 (3) :56-66

1- دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
2- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران ، drmasoudiasl@gmail.com

مقدمه: بیمارستان‌ها به عنوان بخش بزرگی از نظام سلامت، سهم بالایی از منابع بخش بهداشت و درمان را به خود اختصاص می‌دهند. با توجه به اهمیت هلدینگ بیمارستانی در اداره کارا و اثربخش بیمارستان‌ها، پژوهش حاضر، با هدف شناسایی و تبیین نقش و اهمیت عوامل مؤثر بر اداره هلدینگ بیمارستانی سازمان تامین اجتماعی ایران انجام شد.
روش‌ها: مطالعه حاضر، از نوع مطالعات کاربردی است که به روش توصیفی انجام شد. ابتدا، از طریق بررسی ادبیات پژوهش و مصاحبه با 15 نفر از خبرگان در زمینه اداره بیمارستان‌ها و هلدینگ‌های درمانی، متغیرها و مؤلفه‌های اصلی مؤثر بر اداره هلدینگ‌های بیمارستانی استخراج و با استفاده از آنها، پرسش نامه پژوهش طراحی شد. داده‌ها از 405 نفر از مدیران و کارشناسان شاغل در حوزه‌های صف و ستاد بخش درمان سازمان تامین اجتماعی سراسر کشور، جمع‌آوری شد. سپس، داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و از طریق نرم‌افزارهای SPSS23 و AMOS24 تحلیل شد.
یافته‌ها: پنج عامل برنامه‌ریزی استراتژیک، تامین‌مالی، حق تصمیم‌گیری، نظارت و ارزیابی، و پاسخگویی به عنوان عوامل مؤثر بر اداره هلدینگ‌های بیمارستانی شناسایی شد. عوامل تامین‌مالی و حق تصمیم‌گیری با بار عاملی 83/0 و 44/0 به ترتیب بیشترین و کمترین تأثیر را بر اداره هلدینگ‌ بیمارستانی سازمان تامین اجتماعی داشتند.
نتیجه‌گیری: به منظور اداره کارا و اثربخش هلدینگ‌های بیمارستانی، ضمن توجه به کلیه عوامل پنج‌گانه، بهتر است عوامل تامین‌مالی و نظارت و ارزیابی، مورد توجه و تأکید بیشتری از سوی مدیران قرار گیرند.

متن کامل [PDF 1114 kb]   (1906 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات سلامت
دریافت: 1398/2/18 | پذیرش: 1398/9/4 | انتشار: 1398/9/4