جلد 22، شماره 3 - ( 7-1398 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 88-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradi N, Miriyan I, Jaberi N, Moradi K, Eghbali M E, Keshavarz K et al . The Effect of the Health Reform Plan on informal payments in Selected Hospitals of Shiraz University of Medical Sciences. jha 2019; 22 (3) :79-88
مرادی نسرین، میریان ایمان، جابری ندا، مرادی کیانوش، اقبالی محمد ابراهیم، کشاورز خسرو و همکاران.. تحلیل نتایج اجرایی طرح تحول نظام سلامت بر پرداخت‌های زیرمیزی مراجعین بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز: مقایسه دوره‌ای میانگین پرداخت با متغیرهای دموگرافیک. فصلنامه مدیریت سلامت. 1398; 22 (3) :79-88

1- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران ، moradi.n@iums.ac.ir
2- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز
3- پرستار، دانشگاه علوم پزشکی یزد
4- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز
5- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران
مقدمه: پرداخت‌های غیررسمی پرداخت ­هایی هستند که به افراد یا سازمان ارائه‌دهنده سلامت به‌صورت نقدی یا غیر نقدی و خارج از کانال‌های پرداخت رسمی، پرداخت می‌شود. هدف پژوهش حاضر، شناسایی میزان پرداخت‌های غیررسمی، علل و سیاست مقابله با آن با تأکید بر خصوصیات دموگرافیک بیماران است.
روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که در زمستان 1392 (قبل از طرح تحول سلامت) و زمستان 1394 (بعد از طرح تحول سلامت) انجام گردید. ابزار گردآوری داده در این تحقیق پرسش‌نامه و مصاحبه تلفنی با بیمار بود و داده‌ها از طریق نرم‌افزار Excel و SPSS جمع‌آوری و تحلیل شد.
یافته‌ها: پرداخت غیررسمی فقط قبل از اجرای طرح تحول سلامت به میزان 6/1 درصد بیماران بود و پس از اجرای طرح هیچ موردی وجود نداشت. همچنین، میانگین پرداخت غیررسمی به پزشکان 1/11، پرستار 2/22، کارکنان خدمات 2/22 و نگهبان و سایر کارکنان صفر درصد بود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در کل طرح تحول سلامت بر میزان پرداخت‌های غیررسمی در سطح دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأثیر (01/0 >p) داشته است و موجب کاهش پرداخت‌های غیررسمی در سطح دانشگاه شده است.

نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی‌ و درمانی
دریافت: 1397/12/21 | پذیرش: 1398/9/4 | انتشار: 1398/9/4