جلد 22، شماره 2 - ( 4-1398 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 40-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbasi R, Khajouei R, Sadeqi Jabali M. Timeliness and accuracy of information sharing from hospital information systems to electronic health record in Iran. jha 2019; 22 (2) :28-40
عباسی رضا، خواجویی رضا، صادقی جبلی منیره. بررسی میزان ثبت صحیح و به موقع اطلاعات تبادل یافته از سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی به سامانه پرونده الکترونیک سلامت ایران. فصلنامه مدیریت سلامت. 1398; 22 (2) :28-40

1- مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان
2- انفورماتیک پزشکی، مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی، موسسه آینده پژوهی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان
3- مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان ، Rezaabbasi2001@gmail.com
مقدمه: یکی از موانع موجود در تبادل اطلاعات میان سیستم­ های اطلاعات بیمارستانی و سامانه پرونده الکترونیک­ سلامت ایران، عدم ثبت ­صحیح و به موقع اطلاعات می­ باشد. هدف مطالعه حاضر، بررسی میزان ثبت صحیح و به موقع اطلاعات مربوط به بیماران موجود در پرونده­ های الکترونیک بیمارستانی است که ارسال اطلاعات آن­ها به سامانه سپاس ناموفق بوده ­است.
روش ­­ها: مطالعه حاضر ­توصیفی بوده و در سال 1395 انجام شد. در این مطالعه 882 پرونده ارسال ­نشده از سیستم­ های اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان­ های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به سپاس با استفاده از یک چک لیست، بررسی شد. به منظور محاسبه فراوانی ثبت صحیح و به موقع عناصر داده در سیستم­ های اطلاعات بیمارستانی مورد بررسی، از نرم­افزار SPSS نسخه 22 استفاده ­شد.
یافته ­ها: در مجموع در مطالعه حاضر 18758 عنصر داده بررسی شد. بطور کلی میزان ثبت صحیح و به موقع عناصر داده بررسی شده در این سیستم ­ها 97درصد و 87/99درصد محاسبه بود. بیشترین میزان ثبت نادرست عناصر داده مربوط به شماره ­شناسنامه، کد ملی و محل زندگی بیمار بود. همچنین، بیشترین میزان عدم ­ثبت به موقع عناصر داده نیز مربوط به تشخیص­نهایی و علت­ فوت بیمار بوده است.
نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر، نشان داد میزان ثبت صحیح و به موقع اطلاعات در سیستم ­های اطلاعات بیمارستانی از مقدار بالایی برخوردار بود. این مطالعه موارد زیادی از نقض صحت و به موقع بودن اطلاعات ارسالی به سپاس را شناسایی کرد که ممکن است یکی از دلایل آن عدم­ دقت و سهل انگاری کاربران باشد. استفاده از روش­ هایی مانند آموزش و توجیه کاربران نسبت به ثبت ­صحیح و به موقع اطلاعات و طراحی سیستم ­ها همراه با قابلیت ارائه بازخورد، می­تواند تاحدود زیادی به بهبود ثبت ­صحیح و به موقع اطلاعات موجود در سیستم­ های اطلاعاتی کمک ­نمایند.

نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات سلامت
دریافت: 1397/10/12 | پذیرش: 1398/7/2 | انتشار: 1398/7/2