جلد 18، شماره 60 - ( 4-1394 )                   جلد 18 شماره 60 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehian M, Riahi L, Biglarian A. The Impact of Accreditation on Productivity Indexes in Firoozgar Hospital in Tehran. jha 2015; 18 (60) :79-89
صالحیان منصوره، ریاحی لیلا، بیگلریان اکبر. تأثیر اجرای اعتباربخشی بر شاخص‌های بهره‌وری در بیمارستان فیروزگر تهران. فصلنامه مدیریت سلامت. 1394; 18 (60) :79-89

1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران ، L.riahi@srbiau.ac.ir
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، گروه آمار زیستی

مقدمه: اعتباربخشی به عنوان یک فرآیند ارزیابی تشخیصی بین‌المللی، از طریق افزایش کیفیت خدمات درمانی، می‌تواند موجب بهبود شاخص‌های بهره‌وری بیمارستان‌ها گردد. هدف از مطالعه حاضر سنجش تأثیر اجرای اعتباربخشی بر شاخص‌های بهره‌وری بیمارستان فیروزگر تهران بوده است.
روش‌کار: پژوهش حاضر بر اساس نتیجه کاربردی و از نظر روش، تحلیلی- مداخله‌ای است که به‌صورت مقطعی در سال‌های 90 و 91 در بیمارستان فیروزگر تهران صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده‌ها، فرم‌های جمع‌آوری داده )فیش‌برداری) بوده است. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای آماری SPSS و R نسخه 3.0.1 انجام شده و جهت استخراج نتایج، از آزمون‌های نسبت و تی مستقل استفاده شده است.
یافته‌ها: در این پژوهش، شاخص‌های بهره‌وری در چهار محور که درمجموع شامل یازده نسبت بوده، مورد بررسی قرار گرفته است. تأثیر اعتباربخشی بر محور درآمد و هزینه کاملاً تأیید شده است. تأثیر اعتباربخشی بر محور شاخص‌های عملکردی و محور بخش‌های ویژه تا حدی تأیید شده است؛ اما تأثیر اعتباربخشی بر محور نیروی انسانی به تأیید نرسید.
 نتیجه‌گیری: با توجه به تأثیر نسبی اعتباربخشی در بهبود شاخص‌های بهره‌وری بیمارستان، اجرای آن در بیمارستان‌های کشور می‌تواند موجب کاهش معضلات فراوان موجود در این بخش و ارائه خدمات باکیفیت‌تر به مراجعین مراکز درمانی شود. بنابراین اجرای اعتباربخشی در بیمارستان‌ها به مدیران پیشنهاد می‌گردد

دریافت: 1393/6/30 | پذیرش: 1393/11/5 | انتشار: 1394/4/1