جلد 16، شماره 54 - ( 10-1392 )                   جلد 16 شماره 54 صفحات 55-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abolmasum F, Alizadeh S, Asghari M. Utilizing Data Mining Techniques for Investigating Factors Influencing the Failure of Intrauterine Insemination Infertility Treatment . jha 2014; 16 (54) :46-55
ابوالمعصوم فرانک، علیزاده سمیه، اصغری محسن. استفاده از تکنیک داده‌کاوی در بررسی فاکتورهای تاثیرگذار در عدم موفقیت روش درمان ناباروری IUI . فصلنامه مدیریت سلامت. 1392; 16 (54) :46-55

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، faranakabolmasum@yahoo.com
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مقدمه : ناباروری یکی از مسائلی است که امروزه هزینه­های مادی و معنوی زیادی را بر روی دوش زوجین نابارور قرار داده است. روش انتقال داخل رحمی اسپرم ( IUI ) یکی از روش­های درمانی برای این گروه از زوجین می­باشد. غیرقابل پیش­بینی بودن نتیجه این روش ضرورت بررسی و شناسایی عواملی را که بر روی میزان اثربخشی آن تاثیرگذار هستند، دوچندان کرده­است. لذا هدف این مطالعه شناسایی عوامل موثر در عدم موفقیت این روش با بکارگیری تکنیک­های داده­کاوی روی داده­های مربوط به زوجین نابارور بیمارستان صارم می­باشد که از روش IUI استفاده کرده و نتیجه این روش بر روی آنها ناموفق بوده است.

روش کار : با استفاده از یکی از تکنیک­های توصیفی داده­کاوی یعنی الگوریتم Kmeans و شاخص Davis - Buldian بیماران به 7 گروه تقسیم شدند و ویژگی­های هر گروه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

یافته­ها : بررسی و تحلیل ویژگی­های هریک از 7 گروه بدست­آمده، این نتایج را به­همراه داشت: بر اساس نتایج خوشه بندی به ترتیب اهمیت عواملی هم­چون افزایش سن زن، اضافه­وزن و یا چاقی، نوع ناباروری که در این مطالعه اکثریت گروه بیماران نوع اولیه را تجربه کرده، عامل ناباروری که در اینجا اکثریت گروه بیماران به­دلیل مردانه نابارور بوده، طول مدت ناباروری و نیز وضعیت اسپرم از لحاظ نرمال یا غیرنرمال­ بودن آن روی عدم موفقیت روش IUI در زوجین نابارور بیمارستان صارم تاثیر داشته­است.

نتیجه­گیری : با تحلیل نتایج خوشه­بندی، عوامل تاثیرگذار در عدم موفقیت روش IUI بر روی زوجین نابارور شناسایی شد . این نتایج با مشورت با خبرگان می­تواند برای پیش­بینی نتیجه روش IUI و انتخاب روش درمانی مناسب به محققین، پزشکان و زوجین نابارور کمک کند.

دریافت: 1392/4/29 | پذیرش: 1392/8/13 | انتشار: 1392/8/29