جلد 14، شماره 46 - ( 10-1390 )                   جلد 14 شماره 46 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghgoshaei E, Narimani M, Modir Shahla A, Takbiri A, Abolghasem Gorji H. Day Clinic: A Model for Reducing the Length of Stay in Hospitals. jha 2012; 14 (46) :21-30
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1021-fa.html
حق گشایی الهه، نریمانی محمد رضا، مدیرشهلا امیرخسرو، تکبیری افسانه، ابوالقاسم گرجی حسن. بیمارستان‏های روزانه مدلی برای کاهش طول مدت اقامت بیمار در بیمارستان‏ها. فصلنامه مدیریت سلامت. 1390; 14 (46) :21-30

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1021-fa.html


چکیده:   (9387 مشاهده)

مقدمه : بیمارستان‏ها به عنوان یکی پر هزینه ترین سازمان‏های ارائه خدمات بهداشتی درمانی مطرح می‏باشند و بر اساس آمارهای موجود، بخش بستری در میان سایر بخش‏های بیمارستان بیش‏ترین هزینه را به خود اختصاص داده است. برای کاهش هزینه‌ ها در بیمارستان می‌توان طول مدت اقامت غیرضروری بیمار در بیمارستان را کاهش داد. در این تحقیق، محققین به بررسی طول مدت اقامت بیماران در کلینیک‌های روزانه، بیمارستان‌های عمومی و بیمارستان‌های خصوصی شهر تبریز و مقایسه این بیمارستا‏ن‏ها از نظر طول مدت اقامت با یکدیگر پرداخته اند. هم‏چنین در این مقاله الگویی از بیمارستان‏های روزانه ارائه شده ‏ است.

روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و جامعه آماری شامل کلیه بیماران بستری در بیمارستان‏های عمومی، کلینیک‏های روزانه و بیمارستان‏های خصوصی تبریز بود که خدمات آدنو تانسلکتومی و کاتاراکت را ارائه می‏نمایند. تعداد نمونه مورد نیاز این پژوهش (885N=) به صورت تصادفی از 6 بیمارستان جمع آوری گردید. ابزار گردآوری اطلاعات چک لیست بود که برای اطمینان از روایی چک لیست، از نظرها و راهنمایی‏های اساتید صاحب‏نظر در علم مدیریت استفاده شد. هم چنین، اطلاعات مورد نیاز از مراجعه به پرونده های پزشکی بیماران به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده‏ها در دو سطح توصیفی(فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی(ضریب هم بستگی پیرسون، آزمون کروسیکال والیس، آزمون U من ویتنی) با استفاده از نرم افزار SPSS صورت پذیرفت و برای توزیع نرمال داده‏ها از آزمون کلموگراف اسمیرنوف استفاده شد.

یافته‏ها: میانگین طول مدت اقامت برای خدمات آدنوتانسلکتومی و کاتاراکت در بیمارستان‏های عمومی برابر 0.929±1.60 و 0.735±1.88،در بیمارستان‏های خصوصی به‏ ترتیب برابر 0.00±1.00و 0.470±.1.70 و در کلینیک‏های روزانه برابر 0.00 ±1.00 روز بود. طول مدت اقامت برای خدمت آدنوتانسلکتومی در بیمارستان‏های عمومی با بیمارستان‏های خصوصی و کلینیک‏های روزانه تفاوت بارزی رانشان داد(005 .0P≤.). همین مقایسه برای خدمت کاتاراکت نشان داد که بیمارستان‏های عمومی و بیمارستان‏های خصوصی از نظر طول مدت اقامت تفاوت معنی داری با هم نداشتند (005 .0P≥.). اما در بیمارستان‏های خصوصی با کلینیک‏های روزانه تفاوت معنی دار وجودداشت(005 .0P≤.).

بحث: بر اساس نتایج تحقیق به منظور کاهش هزینه ها و بهتر کردن هزینه اثربخشی می‏توان با استفاده از بیمارستان‏های روزانه طول مدت اقامت غیرضروری بیمار را کاهش داد و بدین وسیله از بروز مشکلات برای بیماران کاست.

متن کامل [PDF 290 kb]   (2920 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1391/1/5 | انتشار: 1390/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb