مقدمه : کلایمت کوآل ابزاری بین المللی است که در سال ۲۰۰۹ از سوی انجمن کتابخانههای پژوهشی، برای ارزیابی جو سازمانی کتابخانهها، معرفی گردید. در این مطالعه ضمن معرفی این ابزار، جو سازمانی کتابخانههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران (ساری) و بابل با این ابزار مورد ارزیابی قرار میگیرد.
روشکار: بخش مقدماتی این مطالعه به روش مروری اما بخش اصلی پژوهش به صورت پیمایشی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان کتابخانههای دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تشکیل میدهند و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه کلایمت کوآل استفاده گردید که دارای ۳۶ سوال بسته بود و دادهها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل و آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین جو سازمانی کتابخانههای دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل به ترتیب ۹۷,۹ و ۱۰۸.۸ بهدست آمد. ارزیابی جو سازمانی در ۹ خرده مقیاس نیز نشان داد که جو نوآوری و خلاقیت، کار گروهی، آموزش و یادگیری مداوم ، امنیت روانی و جو مدیریت در کتابخانههای مورد بررسی نامطلوب و در مابقی شاخصها قابل قبول است . آزمون تی مستقل نش ان داد که میانگین جو سازمانی بین دو دانشگاه تفاوت معناداری با همدیگر داشته است (سطح معناداری ۰.۰۱۲). همچنین آزمون تحلیل واریانس مشخص نمود که نگرش کارکنان نسبت به جو سازمانی کتابخانهها، با توجه به وضعیت استخدامی آنها متفاوت است(سطح معناداری ۰.۰۲۶ ).
نتیجه گیری: کلایمت کوآل میتواند به عنوان ابزاری استاندارد به صورت تخصصی برای ارزیابی جو سازمانی کتابخانههای پزشکی کشور مورد استفاده قرار گیرد تا ضمن تعیین وضعیت موجود در جو سازمانی کتابخانهها، راهکارهای مناسب جهت ارتقا و سالم سازی محیط کار کارکنان در کتابخانهها فراهم گردد.