جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نیازهای اطلاعاتی

رقیه اسکروچی، فربد عبادی فرد آذر، حسن ابوالحسنی، مهدی کاهویی،
جلد ۱۱، شماره ۳۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی نیازهای اطلاعاتی دانشجویان پزشکی است . انتظار داریم انجام چنین مطالعه ای روی کیفیت آموزش درمانگاهی ، مشخص شدن نیازهای آموزشی دانشجویان و مدیریت بهتر بیماران توسط دانشجویان پزشکی که سبب کاهش اقامت و رضایت بیماران می شود، اثر می گذارد

روش بررسی: در این مطالعه از روش مشاهده و توزیع پرسشنامه استفاده شده است . داده ها از طریق روشهای آمار توصیفی ، آزمون همبستگی دومتغیری و دوطرفه درسطح معنی دار یک درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: آزمون همبستگی دو متغیری و دوطرفه بین نیازهای اطلاعاتی تشخیصی و درمانی رابطه معنی داری را نشان داد (P=۰,۰۰۰, Coefficient=۰.۵۷۶). دانشجویان بیشترین نیاز اطلاعاتی خود را ، اطلاع از نتایج آزمایشگاه (۳/۸۴ درصد) و نتایج رادیولوژی(۳/۷۴) و کمترین توجه را به اطلاع از انتقال اجساد (۴/۱درصد) و هماهنگی با پزشکی قانونی (۱۰ درصد) گزارش کردند.

نتیجه گیری: میزان کمی از سوالات مطرح شده توسط دانشجویان به سوالات سازمانی و مدیریت درمان بیماران از قبیل رویه ها و مقررات بیمارستان و موارد هماهنگی ها مربوط می شد و جامعه آماری اهمیت زیادی به مسایل قانونی و حقوقی نمی دادند لذا توصیه می گردد در برنامه های آموزش بالینی طب اورژانس، درباره اهمیت سوالات سازمانی و مدیریتی و پیامدهای حقوقی که در طب اورژانس همواره وجود دارد ، نکات ضروری به دانشجویان آموزش داده شود.


مصطفی لنگری زاده، میلاد قلی نژاد کمرپشتی،
جلد ۱۹، شماره ۶۶ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: ثبت اطلاعات حاصل از یافته‌های آزمایشگاه، روش مهمی برای انتقال نتایج حاصل از این یافته‌ها توسط متخصصان آزمایشگاه است که در تشخیص مشکلات بالینی بیمار کمک کننده است. تعیین عناصر داده ای این بخش نقش مهمی در طراحی سامانه پرونده الکترونیک سلامت دارد. هدف از این پژوهش تعیین مجموعه حداقل داده‌های سیستم گزارش دهی آزمایشگاه می‌باشد.

روش کار: این مطالعه توصیفی-کاربردی بود که به صورت مقطعی در نیمه اول سال ۱۳۹۴ بر روی ۹۵ نفر از کارکنان آزمایشگاه مرکز قلب شهید رجایی شهر تهران انجام گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته بود. به منظور روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا و به منظور پایایی آن از روش آزمون- بازآزمون استفاده شد و بعد از اتمام کار ضریب همبستگی ۸۸ درصد تعیین شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گردید.

یافته‌ها: بر اساس اولویت‌های به دست آمده، بیشترین میانگین به تشخیص نهایی(۶/۹)، یافته‌های آزمایش(۴/۹)، تاریخ انجام آزمایش(۹)، تاریخ اعتبار دفترچه(۴/۸) و نوع بیهوشی(۷/۸) مربوط بوده است. آدرس پزشک ارجاع دهنده (۸/۳)، ابزار به کار رفته در آزمایش(۳/۳) و تاریخچه اجتماعی(۳/۵) دارای کمترین میانگین بودند.

نتیجه گیری: باتوجه به اهمیت داده و اطلاعات در بخش آزمایشگاه در امر تشخیص و درمان بیماران و نقشی که سیستم‌های اطلاعاتی این بخش می‌توانند در جمع آوری، پردازش و توزیع سریع و دقیق این اطلاعاتداشته باشند، توجه به حداقل داده‌های سیستم گزارش دهی آزمایشگاه برای تبادل با سامانه پرونده الکترونیک سلامت، همچون داده‌های دموگرافیک، مدیریتی، بالینی، بیمه ای، بیهوشی و داده‌های اقدامات، مشاهدات و تفسیر آزمایشگاه ضروری می‌باشد.


خانم الهام یزدانی، آقای دکتر محمد مظاهری، خانم دکتر فیروزه زارع فراشبندی، آقای دکتر علیرضا رحیمی، آقای احمد پاپی،
جلد ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه:تعیین نیازهای اطلاعاتی پزشکان عمومی در حیطه طب ایرانی برای ارتقاء توانمندی این قشر مهم از نظام سلامت کشور ضروری است. هدف پژوهش حاضر تعیین نیازهای اطلاعاتی پزشکان عمومی شهر اصفهان در خصوص طب ایرانی بود.

روش ­ها: پژوهش حاضر کاربردی است که با روش توصیفی-پیمایشی انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه پزشکان عمومی شهر اصفهان بود که از بین آنان، ۲۰۴ نفر به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شد. ابزار گردآوری داده پرسشنامه محقق ساخته که شامل هفت حیطه کلیات و امور طبیعیه، دلایل و علائم، تدابیر حفظ‌الصحه، تدابیر درمانی، داروشناسی و اسباب علل بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی و با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ انجام شد.

یافته ­ها: به‌طورکلی ۱۷۷ نفر پرسشنامه را تکمیل کردند که در بین ابعاد هفت‌گانه طب ایرانی، بیشترین میانگین نیازهای اطلاعاتی پزشکان مربوط به بعد مفردات غذایی ۲/۷۲ وکمترین میانگین مربوط به بعد تدابیر درمانی ۷/۶۱ بود. بین نیازهای اطلاعاتی پزشکان موردبررسی با متغیرهای سن، سابقه کار، جنسیت و وضعیت استخدام آنان رابطه‌ای وجود نداشت. بین دو متغیر مشارکت قبلی آنان در کارگاه‌های طب ایرانی و تمایل آنان به شرکت در این کارگاه ها با نیاز اطلاعاتی رابطه معنادار وجود داشت.

نتیجه‌گیری: انتظار می‌رود متولیان امر در معاونت های درمان، بهداشت و گروه‌های تخصصی طب سنتی بتوانند با ارائه برنامه های درسی و آموزشی، کارگاه های توانمندسازی و تهیه منابع اطلاعاتی زمینه را برای روزآمدسازی دانش پزشکان عمومی در خصوص طب ایرانی بر اساس حیطه های هفت گانه و اولویت های آموزشی مذکور سازماندهی نمایند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb