جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مقالات مروری

مریم کازرانی، عاطفه داودیان، فرید زایری، حمید سوری،
جلد ۱۸، شماره ۶۱ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: مرور نظام‌مند رویکردی است که با شناسایی دقیق تمامی مطالعات مرتبط با پژوهش، منجر به نتیجه‌گیری عینی‌تر و علمی‌تری می‌شود. چنانچه ساختار این مطالعات با ضوابط پذیرفته‌شده بین‌المللی همخوانی نداشته باشد، عملاً نمی‌تواند پاسخگوی اهداف این مطالعات باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان انطباق چکیده مقالات مرور نظام‌مند و متاآنالیز نمایه شده در پایگاه وب آو ساینس با (Web of Science) بیانیه پریسما است.
روش کار: این پژوهش از نوع پیمایش تحلیلی است. جامعه پژوهش شامل ۲۰۴ چکیده مقاله مرور نظام‌مند و متاآنالیز پژوهشگران ایران است که تا پایان سال ۲۰۱۲ در وب آو ساینس نمایه شده‌اند. در این پژوهش، ساختار چکیده مقالات با استفاده از بیانیه PRISMA مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس همبستگی میان نتایج به‌دست‌آمده با استنادهای دریافتی، تعداد نویسندگان و سال انتشار مقالات به وسیله ضریب همبستگی پیرسون محاسبه گردید.
یافته‌ها: میانگین امتیاز پریسمای چکیده مقالات، ۲/۶ با انحراف استاندارد ۶۸/۱ به دست آمد. بخش اهداف با ۹۹ درصد میزان رعایت، بیش‌ترین و بخش‌ شماره ثبت با دو درصد، کمترین میزان رعایت را در بین معیارهای پریسما به خود اختصاص دادند. میانگین استنادهای دریافتی چهار و میانگین تعداد نویسندگان ۳/۵ بود. از نظر آماری همبستگی مثبتی بین امتیاز پریسما و میانگین استنادهای دریافتی (۰۱۰/۰=P، ۱۸۱/۰=r) و همچنین تعداد نویسندگان (۰۱۳/۰=P، ۱۷۵/۰=r) وجود داشت. نتیجه‌گیری:
 مطالعه‌ حاضر نشان داد که انطباق چکیده مقالات با بیانیه PRISMA در سطح مطلوبی قرار ندارد. برای گزارش بهتر نتایج، باید برای نویسندگان مقالات، آموزش‌های لازم در نظر گرفته شود. همچنین باید سردبیران مجلات، راهنماهای گزارش صحیح این نوع مطالعات را در راهنمای نگارش مقالات درج نمایند.


منصوره فیض آبادی، اسماعیل وزیری، داود حاصلی،
جلد ۲۰، شماره ۶۸ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: یکی از انواع مقالات دارای اهمیت در حوزه علوم پزشکی، مقالات مروری نظام‌مند هستند. این مطالعات از طریق یکپارچه‌سازی  شواهد موجود، اطلاعات لازم برای تصمیم‌گیری را فراهم می‌سازند. هدف مقاله حاضر بررسی وضعیت مقالات مروری نظام‌مند حوزه پزشکی ایران،  میزان استناد به آن‌ها و شناسایی عوامل موثر بر استنادها در این مقالات است.  

روش‌ کار: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است که با استفاده از روش علم‌سنجی و ‌آزمون‌های آماری به بررسی وضعیت ۳۸۲ مقاله مروری نظام‌مند حوزه پزشکی ایران در پایگاه وب آو ساینس پرداخته است.

یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان دادکه حدود ۶۰ درصد مقالات مروری نظام‌مند حوزه پزشکی ایران، طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ منتشرشده‌اند. گروه موضوعی پزشکی عمومی وداخلی بیش از ۱۵ درصد مقالات مروری را منتشر کرده است. گروه موضوعی گوارش و کبد با متوسط ۱۸ استناد به هر مقاله، در رده اول قرار دارد. بیشترین استناد دریافتی به یک مقاله ۲۷۴ بار بوده است. از میان هفت عامل موثر بر استناد (طول مقاله، طول عنوان، طول چکیده، تعداد کلیدواژه، تعداد نویسندگان، تعداد منابع و ماخذ و میزان همکاری‌های بین‌المللی) تنها بین دو متغیرکشورهای مشارکت‌کننده و تعداد منابع و مآخذ مقاله با تعداد استنادهای آنها در مقالات مروری پزشکی ایران رابطه معنی‌داری وجود داشت و رابطه‌ای میان سایر عوامل بر استناد در این نوع مقالات وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از پژوهش ‌نشان داد، مقالاتی که به صورت بین‌المللی نوشته شده‌‌اند، استناد بیشتری دریافت کرده‌اند. بنابراین  نگارش مقاله با نویسندگان بین‌المللی یکی از راهکارهای افزایش استناد به مقاله و رویت‌پذیری بیشتر آن است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb