جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای طرح تحول

مهدی جعفری سیریزی، سید حسام سیدین، سیامک عقلمند، محسن سیدمحمودی،
جلد ۲۰، شماره ۶۷ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: به نظر می‌رسد حضور دائمی متخصصین مقیم، بر بهبود شاخص‌های عملکردی بخش اورژانس تأثیرگذار باشد. لذا، هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد بخش اورژانس بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، قبل و بعد از پیاده‌سازی برنامه حضور پزشکان متخصص مقیم طرح تحول نظام سلامت است.

روش کار: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی-تحلیلی است. در این مطالعه، ابتدا داده‌های مربوط به شاخص‌های عملکردی ۲۳ بیمارستان دولتی استان آذربایجان غربی، از طریق فرم گردآوری داده برای دو دوره شش‌ماهه قبل و بعد از حضور متخصصین مقیم، جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار SPSS ۲۲، آزمون تحلیل اندازه‌های مکرر تحلیل شدند. سپس برای بررسی علل عملکرد خوب یا ضعیف، بهترین و ضعیف‌ترین بیمارستان از لحاظ عملکرد، با ۱۵ نفر از پرسنل دو بیمارستان منتخب مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته‌ای صورت گرفت و از طریق نرم‌افزار MAXQDA۱۰، تکنیک تحلیل چارچوبی تحلیل شدند.

یافته‌ها: حضور پزشکان متخصص مقیم، باعث بهبود نسبی شاخص‌های عملکردی چون «مدت‌زمان تعیین تکلیف بیماران اورژانسی در سطح یک تریاژ» (۱۷/۰ دقیقه کاهش) و «درصد بیماران تعیین تکلیف شده ظرف مدت شش ساعت» (۳۶/۱ درصد افزایش) شده است. (۰۵/۰P-Value >) نتایج حاصل از مصاحبه‌ها نیز نشان داد که حضور دائمی متخصص طب اورژانس، نحوه مدیریت در اورژانس، نحوه تریاژ بیماران و انجام مشاوره‌ها، فراهم‌کردن امکانات و فضای فیزیکی لازم، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای پرسنل، وجود امکانات تشخیصی و نیز انگیزش پرسنل، عواملی هستند که باعث بهبود کلی عملکرد بخش اورژانس بهترین بیمارستان شده‌اند.

نتیجه‌گیری: به‌طورکلی برنامه حضور پزشکان متخصص مقیم، درصورتی‌که به‌درستی اجرا شود، می‌تواند باعث بهبود شاخص‌های عملکردی بخش اورژانس شود. ضمن این‌که لازمه پیاده‌سازی هرچه بهتر این برنامه، انگیزش پزشکان می‌باشد.


منیر کرمی، آیدین آرین خصال،
جلد ۲۱، شماره ۷۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سلامت از جمله حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسان ها بوده و به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی نظام های رفاه اجتماعی شناخته شده است. با این وجود نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان یکی از بیماری های نظام های سلامت شناخته شده است. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طرح تحول سلامت را به دنبال محافظت مالی از مردم تدوین کرد.
روش ها: پژوهش حاضر، مطالعه ای مقایسه ای از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری پژوهش صورتحساب کلیه بیماران بخش قلب مرکز در بازه زمانی مشخص شده بودند. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به ترتیب تعداد ۱۲۰ و ۱۵۴ نمونه از پرونده های بخش قلب در سال های ۹۲ و ۹۳ انتخاب شد. داده های مورد نیاز از صورتحساب مالی بیماران استخراج و با استفاده از روش آماری t-test و من ویتنی تحلیل شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS v,۲۲ استفاده گردید.
یافته ها: با افزایش زیاد تعرفه های خدمات درمانی طی اجرای طرح، میزان پرداخت رسمی بیماران کاهش چشمگیری نداشته است. همچنین، سازوکارهای بیمه ای مانع از رسیدن طرح تحول به هدف کاهش میزان پرداخت مستقیم بیمار شده است.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه بیانگر تأثیر عوامل مختلفی همچون سازوکارهای بیمه ای، تعرفه خدمات درمانی، نوع بیمه فرد، سرپایی یا بستری بودن می باشد؛ بنابراین، شایسته است دولت نتایج حاصل از مطالعه را در برنامه ریزی به منظور افزایش پوشش و محافظت مالی مردم به کار گیرد.
 
علیرضا مزدکی، عزیز رضاپور، تورج هراتی خلیل آباد، ناصر محمدخانی،
جلد ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: مدیریت منابع مالی در بیمارستان‌ها به عنوان یکی از پرهزینه ترین سازمان‌های ارایه خدمات در نظام سلامت کشور، اهمیت ویژه‌ای دارد. مدیران بیمارستان‌ها با تحلیل نقدینگی و عوامل موثر بر آن می‌توانند بیمارستان را از کمبود نقدینگی رهایی دهند. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر شاخص‌های مالی بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.
روش‌ها: پژوهش حاضر بصورت توصیفی - تحلیلی در دو مقطع زمانی قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۴ ، در بین ۸ بیمارستان منتخب تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. کلیه داده‌های مربوط به نسبت‌های نقدینگی، بدهی، سودآوری و درآمد به ازای هر تخت بوسیله چک لیست‌های محقق ساخته از واحدهای حسابداری، آمار و سیستم اطلاعات بیمارستان‌ها جمع آوری و از ضریب همبستگی پیرسون برای اندازه گیری روابط استفاده شد.
یافته‌ها: اجرای طرح تحول نظام سلامت موجب افزایش درآمد سرانه تخت، نسبت سوددهی و نقدینگی در تمامی بیمارستان‌ها شده است(۰۵/۰p<). در بین عوامل بررسی شده، درآمد سرانه هر تخت و درآمد سالانه بیمارستان قبل از اجرای طرح تحول، به ترتیب با ضرایب ۳/۰ و ۲۲/۰و بعد از اجرای طرح تحول با ضرایب ۳۳/۰ و ۳۱/۰ دارای ارتباط مثبتی با نسبت نقدینگی بود. اگرچه عواملی چون نسبت بدهی و سودآوری دارای ارتباط منفی با نسبت نقدینگی بوده است.
نتیجه گیری: بنظر می‌رسد مدیران جهت بهبود وضعیت مالی بیمارستان، توجه به عواملی چون وضعیت بدهی و درآمد بیمارستان را باید در راس برنامه ریزی‌های خود قرار دهند.
 
عباس ابراهیمی، محمد مهدی باکی هاشمی،
جلد ۲۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده


مقدمه: با توجه به گذشت پنج سال از اجرای طرح تحول نظام سلامت، لزوم ارزیابی­ مجدد برنامه­ و انطباق این برنامه­ ها با نیازها و سیاست ­های کلان جامعه ضروری به نظر­ می ­رسد. هدف پژوهش حاضر، استفاده از شواهد علمی مرتبط با حوزه سلامت و تلفیق این شواهد با تجربیات، قضاوت و تخصص خبرگان این حوزه جهت دستیابی به اولویت ­های بازنگری در طرح تحول نظام سلامت به منظور انطباق این طرح با نیازهای آینده کشور است. 
روش ­ها: مطالعه حاضر پژوهشی کیفی است. در ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه­ ای به جمع ­آوری شواهد علمی در رشته ­های مرتبط با حوزه سلامت در سال ۱۳۹۷ پرداخته شد. سپس مصاحبه ­های نیمه ساختاریافته­ ای با ۱۵ نفر از خبرگان و کارشناسان حوزه سلامت که با روش نمونه­ گیری گلوله برفی انتخاب شده بودند، انجام شد.
یافته­ ها: تعداد ۱۲خط­ مشی­ حاصل از مطالعات کتابخانه­ ای و مصاحبه ­ها با روش تحلیل تم استخراج  و با استفاده از روش تحلیل تفسیری ساختاری اولویت­ بندی گردید
نتیجه­ گیری: سیاست­گذاری مبتنی بر شواهد باید به عنوان رویکرد اصلی در نظام سلامت مورد استفاده قرار گیرد. در راستای این رویکرد می ­باید بر چهار حوزه پیونددهنده و محرک در نظام سلامت یعنی سیاست­ های مرتبط با سالمندی، سیاست ­های پیشگیری از بیماری­ ها و سلامت روان، سیاست­ های مرتبط با حوادث و سوانح و سرانجام سیاست­ های مرتبط با توسعه و اصلاح فرآیندهای درونی مانند پرونده الکترونیک، تدوین خطوط راهنمای درمانی و نظام ارجاع و پزشک خانواده، توجه شود.
 
نسرین مرادی، ایمان میریان، ندا جابری، کیانوش مرادی، محمد ابراهیم اقبالی، خسرو کشاورز، مهشید لطفی،
جلد ۲۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: پرداخت‌های غیررسمی پرداخت ­هایی هستند که به افراد یا سازمان ارائه‌دهنده سلامت به‌صورت نقدی یا غیر نقدی و خارج از کانال‌های پرداخت رسمی، پرداخت می‌شود. هدف پژوهش حاضر، شناسایی میزان پرداخت‌های غیررسمی، علل و سیاست مقابله با آن با تأکید بر خصوصیات دموگرافیک بیماران است.
روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که در زمستان ۱۳۹۲ (قبل از طرح تحول سلامت) و زمستان ۱۳۹۴ (بعد از طرح تحول سلامت) انجام گردید. ابزار گردآوری داده در این تحقیق پرسش‌نامه و مصاحبه تلفنی با بیمار بود و داده‌ها از طریق نرم‌افزار Excel و SPSS جمع‌آوری و تحلیل شد.
یافته‌ها: پرداخت غیررسمی فقط قبل از اجرای طرح تحول سلامت به میزان ۶/۱ درصد بیماران بود و پس از اجرای طرح هیچ موردی وجود نداشت. همچنین، میانگین پرداخت غیررسمی به پزشکان ۱/۱۱، پرستار ۲/۲۲، کارکنان خدمات ۲/۲۲ و نگهبان و سایر کارکنان صفر درصد بود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در کل طرح تحول سلامت بر میزان پرداخت‌های غیررسمی در سطح دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأثیر (۰۱/۰ >p) داشته است و موجب کاهش پرداخت‌های غیررسمی در سطح دانشگاه شده است.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb