جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای جمع آوری داده

رضا عباسی، رضا خواجویی، منیره صادقی جبلی،
جلد ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: یکی از موانع موجود در تبادل اطلاعات میان سیستم­ های اطلاعات بیمارستانی و سامانه پرونده الکترونیک­ سلامت ایران، عدم ثبت ­صحیح و به موقع اطلاعات می­ باشد. هدف مطالعه حاضر، بررسی میزان ثبت صحیح و به موقع اطلاعات مربوط به بیماران موجود در پرونده­ های الکترونیک بیمارستانی است که ارسال اطلاعات آن­ها به سامانه سپاس ناموفق بوده ­است.
روش ­­ها: مطالعه حاضر ­توصیفی بوده و در سال ۱۳۹۵ انجام شد. در این مطالعه ۸۸۲ پرونده ارسال ­نشده از سیستم­ های اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان­ های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به سپاس با استفاده از یک چک لیست، بررسی شد. به منظور محاسبه فراوانی ثبت صحیح و به موقع عناصر داده در سیستم­ های اطلاعات بیمارستانی مورد بررسی، از نرم­افزار SPSS نسخه ۲۲ استفاده ­شد.
یافته ­ها: در مجموع در مطالعه حاضر ۱۸۷۵۸ عنصر داده بررسی شد. بطور کلی میزان ثبت صحیح و به موقع عناصر داده بررسی شده در این سیستم ­ها ۹۷درصد و ۸۷/۹۹درصد محاسبه بود. بیشترین میزان ثبت نادرست عناصر داده مربوط به شماره ­شناسنامه، کد ملی و محل زندگی بیمار بود. همچنین، بیشترین میزان عدم ­ثبت به موقع عناصر داده نیز مربوط به تشخیص­نهایی و علت­ فوت بیمار بوده است.
نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر، نشان داد میزان ثبت صحیح و به موقع اطلاعات در سیستم ­های اطلاعات بیمارستانی از مقدار بالایی برخوردار بود. این مطالعه موارد زیادی از نقض صحت و به موقع بودن اطلاعات ارسالی به سپاس را شناسایی کرد که ممکن است یکی از دلایل آن عدم­ دقت و سهل انگاری کاربران باشد. استفاده از روش­ هایی مانند آموزش و توجیه کاربران نسبت به ثبت ­صحیح و به موقع اطلاعات و طراحی سیستم ­ها همراه با قابلیت ارائه بازخورد، می­تواند تاحدود زیادی به بهبود ثبت ­صحیح و به موقع اطلاعات موجود در سیستم­ های اطلاعاتی کمک ­نمایند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb