جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تحول اداری

فیض اله اکبری، محمود محمودی، محمد عرب، محمدرضا ملکی، فاطمه کوکبی سقی،
جلد ۹، شماره ۲۶ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: تحول نظام اداری یکی از مهمترین برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران است. در سال‌های اخیر وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اقداماتی در راستای این برنامه انجام داده‌اند. هدف این پژوهش تعیین میزان دستیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ ۱ گروه الف (تهران، ایران، اصفهان، اهواز، شهیدبهشتی، شیراز، مشهد و تبریز) به اهداف برنامه تحول نظام اداری در سال‌های برنامه سوم توسعه است.

روش بررسی: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی و کاربردی است که در نیمه اول سال ۱۳۸۴ انجام یافته است. داده‌های این پژوهش از طریق پرسشنامه و بررسی مستندات عملکرد دانشگاه‌ها جمع‌آوری گردید. داده‌های مزبور در جداولی شامل ۱۸۲ شاخص در دو بخش ارزیابی عملکرد عمومی و اختصاصی برنامه تحول اداری با سیستم امتیازی لیکرت ارزش‌گذاری شد. درصد موفقیت دانشگاه‌ها در اجرای هر یک از برنامه‌های تحول اداری درصد از کل امتیاز تعیین در سه بخش کمتر از ۵۰% (نامطلوب)، ۵۰-۷۵% (متوسط) و بیشتر از ۷۵% (مطلوب) دسته‌بندی و ارائه شد.

یافته‌ها: میانگین امتیاز عملکرد دانشگاه‌های مورد مطالعه در اجرای برنامه تحول اداری ۸/۷۵ درصد بود که در مرز سطح متوسط و مطلوب قرار دارد. بررسی ارتباط میان عملکرد دانشگاه‌ها در اجرای هر یک از برنامه‌های تحول اداری نشان داد که برنامه‌های اصلاح فرایندها و توسعه فناوری اداری و اصلاح ساختارهای تشکیلاتی بیشترین تاثیر را در اجرای برنامه تحول در فعالیت‌های عمومی داشته و نیز این برنامه با ضرایب یکسان نسبت به برنامه تحول در فعالیت‌های اختصاصی، نقش بیشتری در توفیق برنامه کلی تحول اداری داشته است. بررسی میزان عملکرد این دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌های مختلف تحول اداری تفاوت معنی‌داری نشان نداد.

نتیجه‌گیری: با وجود عدم توفیق کامل دانشگاه‌ها در دستیابی به اهداف برنامه تحول اداری، عملکرد آنها مشابه سایر دستگاه‌های اجرایی است. با توجه به استمرار برنامه تحول اداری در سال‌های برنامه چهارم توسعه، تحقق کامل اهداف این برنامه مستلزم عزم ملی راسخ و تلاش بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و حمایت وزارت متبوع در تامین امکانات و اعتبار لازم خواهد بود.


حانیه سادات سجادی، سیدحسام سیدین، علیرضا خوشنویسان، علیرضا شریفی اعلم، آیدین آرین خصال،
جلد ۱۷، شماره ۵۸ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: تحول در نظام اداری به عنوان یکی از ابزارهای دستیابی به اهداف کشور در برنامههای توسعه است. با توجه به ضرورت پایش برنامههای تحول اداری، این مطالعه با هدف شناسایی و سنجش نشانگرهای ارزیابی تحول اداری در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و اجرا گردید.

روش کار: مطالعه با استفاده از یک رویکرد ترکیبی متوالی کیفی- کمی انجام شد. در مرحله اول نشانگرهای ارزیابی با مطالعه و تحلیل مدارک و مستندات، انجام هشت مصاحبه نیمه ساختارمند و کسب نظرات پنج نفر از خبرگان شناسایی شد. در مرحله دوم مطالعه برای تعیین وضعیت دانشکده موردمطالعه در هر یک از محورهای تحول اداری از سیاههوارسی تهیه شده از یافتههای مرحله اول استفاده شد. سیاههوارسی پس از آزمون روایی و پایایی، با مراجعه حضوری به دانشکده، بازدید در محل، مصاحبه با مسؤولین مربوطه و بررسی مستندات و مدارک موجود، تکمیل شد.

یافته ها: در مرحله اول ۱۵۰ نشانگر ارزیابی تحول اداری در ده محور و ۳۶ جزء شناسایی شد. یافتههای مرحله دوم نیز نشان دهنده کسب امتیاز ۲۸ درصد از مجموع امتیازات بود. در میان محورهای شناسایی شده، محور عدالت استخدامی و نظام پرداخت با کسب ۵۵ درصد امتیاز، بیشترین و محور ساماندهی نیروی انسانی، کمترین امتیاز را داشتند.

نتیجه گیری: نتایج نسبتاً نامطلوب وضعیت اجرای برنامههای تحول اداری از یک سو و تداوم برنامههای تحول اداری در برنامه های توسعه کشور از سویی دیگر، ضرورت طراحی و پیادهسازی اقداماتی جهت افزایش شتاب ایجاد تحول اداری را بیشتر می نماید. چکلیست طراحی شده در این مطالعه میتواند مورداستفاده سیاستگذاران و مدیران قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb