جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بیمارستان­ ها

معصومه عبدی تالار پشتی، قهرمان محمودی، محمدعلی جهانی،
جلد ۱۹، شماره ۶۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: چابکی یک بیمارستان نشان‌دهنده‌ی پاسخگویی بیمارستان در هنگام مواجهه با تغییرات داخلی و خارجی است و بیمارستان‌های چابک توانایی رقابت با سایر بیمارستان‌ها را در ارایه خدمات به بیماران دارند. لذا، این پژوهش به­منظور عوامل موثر زنجیره تامین چابکی در بیمارستان‌های ایران انجام گردید.

 روش­ کار: مطالعه حاضر به­‌صورت کاربردی بوده که در سال ۹۴-۹۳ انجام گردید. جامعه آماری پژوهش شامل روسا، مدیران، اعضای هیئت علمی و صاحب‌نظران مراکز بهداشتی و درمانی بوده‌اند. تعداد ۲۶۰ نمونه براساس نمونه ­گیری خوش ه­ای از پنج منطقه از کشور انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته با ۵۳ مولفه چابکی بین نمونه‌ها توزیع گردید. روایی سازه‌ای پرسشنامه از طریق آزمون تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با آلفای کرونباخ ۹۷/۰ مورد تایید قرار گرفت. داده‌ها پس از جمع‌آوری در نرم‌افزار SPSS، لیزرل وارد شده و با آزمون‌های رگرسیون، کای­ دو و آزمون فریدمن مورد تحلیل قرارگرفت.

یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که توسعه‌ی مهارت‌های کارکنان (۰۰۸/۰p =)، به‌کارگیری فن­آوری اطلاعات (IT) (۰۰۸/۰p =)، ادغام فرایندها (۰۰۱/۰p =)، حساسیت و پاسخگویی به بازار (۰۰۰/۰p =)، برنامه‌ریزی متناسب (۰۰۴/۰p =)، معرفی خدمت جدید   (۰۰۸/۰p =)، کاهش هزینه‌ها (۰۰۰/۰p =)، رضایت بیمار (۰۰۵/۰p =) و کیفیت خدمات (۰۰۵/۰p =) در چابکی بیمارستان‌های عمومی ایران تأثیر دارد و معرفی خدمت جدید بیشترین رتبه و توسعه مهارت کارکنان کمترین رتبه را کسب نموده‌اند.

 نتیجه‌گیری: پاسخگویی سریع به نیازهای روزافزون و متغیر مشتری لازمه‌ی کسب مزایای رقابتی برای بیمارستان‌ها می‌باشد که با ایجاد استراتژی‌های جدید و بهبود زیر­­ساختارها می‌توانند قابلیت‌های چابکی را در خود افزایش دهند.




صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb